Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Duminică, 18 august 2019 - 9:29:38
republicanii

33 de comune, înscrise în programul Antreprenoreşti - Adoptă un sat!


17 iunie 2016

Gospodari şi reprezentanţi ai autorităţilor din 33 de comune din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Vâlcea s-au înscris în progamul Antreprenoreşti – Adoptă un sat! pentru a beneficia de planuri strategice elaborate de Romanian Business Leaders, organizaţia care reuneşte cei mai importanţi antreprenori şi manageri de top din România, împreună cu partenerii săi.

„De cinci ani, RBL e implicată în proiecte care ajută în mod real mediul de business românesc: de la educaţie antreprenorială, la valorizarea Diasporei, de la mentorat pentru tineri, până la educaţie financiară. Anul acesta, când am văzut statisticile referitoare la satul românesc, ne-am propus să mergem şi în direcţia aceasta”, a spus Mihai Marcu, preşedintele Consiliului Director Romanian Business Leaders şi Preşedinte CA MedLife.

Liderii RBL care au iniţiat proiectul au organizat un eveniment la Piteşti unde au prezentat criteriile de participare în program: proximitatea faţă de Bucureşti, curba demografică – numărul tinerilor să fie în media demografică a ţării –, potenţialul economic local şi interesul liderilor locali pentru proiect. După o selecţie preliminară a localităţilor înscrise, urmeză turul comunităţilor, în perioada 20 iunie – 19 august, şi selecţia finală.

Comunele din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Vâlcea se pot înscrie în programul Antreprenoreşti până la data de 7 iulie. Doritorii pot trimite un e-mail la antreprenoresti@rbls.ro şi vor primi formularul complet de înregistrare.

În 2016, vor fi selectate patru comune din următoarele judeţe: Argeş, Prahova, Buzău, Teleorman, Dâmboviţa, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Tulcea, Olt, Gorj, Constanţa, Galaţi, Vrancea, Vâlcea şi Dolj. Planurile vor include de la direcţii de finanţare, consultanţă juridică, consultanţă de marketing şi management, la organizarea de schimburi de experienţă între sate, facilitarea de pieţe de desfacere şi programe de educaţie pentru conştientizarea şi valorificarea resurselor.


Antreprenoreşti – Adoptă un sat!

Programul Antreprenoreşti – Adoptă un sat! porneşte de la observaţia că, în mediul rural, există oportunităţi şi resurse care nu sunt utilizate. De multe ori, resursele locale nu sunt conştientizate sau nu există capacitatea instituţională (training, informaţii, acces la oportunităţi, spirit antreprenorial) pentru a le valorifica. În alte cazuri, actorii relevanţi din comunităţile locale nu cooperează sau nu pot accesa instrumente financiare adecvate pentru a valorifica potenţialul satului românesc.

Antreprenoreşti propune un model de dezvoltare economică şi socială în mediul rural, pornind de la nevoile reale ale comunităţilor şi de la resursele existente.

Liderii iniţiatori ai proiectului sunt Mihai Marcu (MedLife), Felix Daniliuc (Raiffeisen Leasing), Felix Pătrăşcanu (FAN Courier) şi Felix Tătaru (GMP Group). Partenerii proiectului sunt Federaţia Naţională a Grupurilor de Acţiune Locală (FNGAL), Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri (FNTM), Fundaţia PACT şi Fundaţia ADEPT.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(36 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

In Ploiesti gasiti paine traditionala romaneasca coapta in cuptor cu lemne fara E-uri

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate
Plata pentru naveta elevilor ar putea fi suportată integral de statAdministraţie

plata pentru naveta elevilor ar putea fi suportata integral de stat
Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanţă de urgenţă (OUG) prin care elevilor li se va deconta integral naveta. La trei ani după ce fostul ministru al Educaţiei, Remus Pricopie, plafona naveta elevilor, Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică o ordonanţă...


Admitere liceu 2016. Prima etapă a repartizării computerizate s-a încheiatAdministraţie

admitere liceu 2016 prima etapa a repartizarii computerizate s-a incheiat
Ministerul Educaţiei a publicat marţi rezultatele primei etape a repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor de clasa a VIII-a, primele licee la nivel naţional, în ceea ce priveşte cele mai mari medii fiind „Sfântul Sava” şi „Tudor Vianu” din Bucureşti. "Dintre...


CE verifică noua lege a supermarketurilorAdministraţie

ce verifica noua lege a supermarketurilor
Comisia Europeană analizează îndeaproape noua lege care obligă supermarketurile şi hipermarketurile din Romania să aibă pe rafturi carne, fructe şi legume din producţie românească în proporţie de cel putin 51%, pentru a stabili dacă respecta legislaţia UE, în special principiul liberei circulaţii...


Noul Consiliul Local Ploieşti şi primarul Adrian Dobre sunt investiti oficial astăzi LIVE TEXTAdministraţie

noul consiliul local ploiesti si primarul adrian dobre sunt investiti oficial astazi live text
De astăzi ploieştenii au oficial un nou primar. Liberalul Adrian Dobre este investit oficial în funcţia de primar al Ploieştiului. Tot astăzi se constituie şi noul Consiliu Local şi sunt votaţi noii viceprimari ai municipiului reşedinţă de judeţ Şedinţa Consiliului Local Ploieşti a început....


Dezincriminarea abuzului în serviciu la Curtea ConstituţionalăAdministraţie

dezincriminarea abuzului in serviciu la curtea constitutionala
Pe 24 mai, Curtea Constituţională a României va analiza mai multe sesizări venite de la inculpaţi precum fostă şefa a DIICOT, Alina Bica, care cer dezincriminarea abuzului în serviciu. Şefa Parchetului Anticorupţie avertizează că o treime dintre dosarele DNA vor fi anulate dacă CCR...


Design si programare web: ing. Constantin Iancu
ISSN 2501-8612, ISSN-L 2501-8612
Actualizat la 18 martie 2019
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
republicanii.ro