Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Marţi, 25 iunie 2019 - 8:31:44
republicanii

33 de comune, înscrise în programul Antreprenoreşti - Adoptă un sat!


17 iunie 2016

Gospodari şi reprezentanţi ai autorităţilor din 33 de comune din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Vâlcea s-au înscris în progamul Antreprenoreşti – Adoptă un sat! pentru a beneficia de planuri strategice elaborate de Romanian Business Leaders, organizaţia care reuneşte cei mai importanţi antreprenori şi manageri de top din România, împreună cu partenerii săi.

„De cinci ani, RBL e implicată în proiecte care ajută în mod real mediul de business românesc: de la educaţie antreprenorială, la valorizarea Diasporei, de la mentorat pentru tineri, până la educaţie financiară. Anul acesta, când am văzut statisticile referitoare la satul românesc, ne-am propus să mergem şi în direcţia aceasta”, a spus Mihai Marcu, preşedintele Consiliului Director Romanian Business Leaders şi Preşedinte CA MedLife.

Liderii RBL care au iniţiat proiectul au organizat un eveniment la Piteşti unde au prezentat criteriile de participare în program: proximitatea faţă de Bucureşti, curba demografică – numărul tinerilor să fie în media demografică a ţării –, potenţialul economic local şi interesul liderilor locali pentru proiect. După o selecţie preliminară a localităţilor înscrise, urmeză turul comunităţilor, în perioada 20 iunie – 19 august, şi selecţia finală.

Comunele din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Vâlcea se pot înscrie în programul Antreprenoreşti până la data de 7 iulie. Doritorii pot trimite un e-mail la antreprenoresti@rbls.ro şi vor primi formularul complet de înregistrare.

În 2016, vor fi selectate patru comune din următoarele judeţe: Argeş, Prahova, Buzău, Teleorman, Dâmboviţa, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Tulcea, Olt, Gorj, Constanţa, Galaţi, Vrancea, Vâlcea şi Dolj. Planurile vor include de la direcţii de finanţare, consultanţă juridică, consultanţă de marketing şi management, la organizarea de schimburi de experienţă între sate, facilitarea de pieţe de desfacere şi programe de educaţie pentru conştientizarea şi valorificarea resurselor.


Antreprenoreşti – Adoptă un sat!

Programul Antreprenoreşti – Adoptă un sat! porneşte de la observaţia că, în mediul rural, există oportunităţi şi resurse care nu sunt utilizate. De multe ori, resursele locale nu sunt conştientizate sau nu există capacitatea instituţională (training, informaţii, acces la oportunităţi, spirit antreprenorial) pentru a le valorifica. În alte cazuri, actorii relevanţi din comunităţile locale nu cooperează sau nu pot accesa instrumente financiare adecvate pentru a valorifica potenţialul satului românesc.

Antreprenoreşti propune un model de dezvoltare economică şi socială în mediul rural, pornind de la nevoile reale ale comunităţilor şi de la resursele existente.

Liderii iniţiatori ai proiectului sunt Mihai Marcu (MedLife), Felix Daniliuc (Raiffeisen Leasing), Felix Pătrăşcanu (FAN Courier) şi Felix Tătaru (GMP Group). Partenerii proiectului sunt Federaţia Naţională a Grupurilor de Acţiune Locală (FNGAL), Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri (FNTM), Fundaţia PACT şi Fundaţia ADEPT.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(36 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

In Ploiesti gasiti paine traditionala romaneasca coapta in cuptor cu lemne fara E-uri

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate
Cauţi un loc de muncă? Ambulanţa Prahova angajează asistenţi medicali şi ambulanţieriAdministraţie

cauti un loc de munca ambulanta prahova angajeaza asistenti medicali si ambulantieri
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova a scos mai multe posturi la concurs. Astfel, sunt căutaţi asistenţi medicali şi ambulanţieri. Posturile pentru asistenţi medicali(trei posturi vacante temporar) sunt pentru staţia Ploieşti şi pentru substaţiile Urlaţi şi Mizil. Dosarele se depun până pe...


Rosal a uitat de Ploieşti şi de ploieşteni FOTOAdministraţie

rosal a uitat de ploiesti si de ploiesteni foto
Ploieşti, oraş european! Este ceea ce ne dorim cu toţii, dar din păcate nu întotdeauna dorinţele ne sunt îndeplinite. Din păcate, dorinţele şi vorbele nu curăţă străzile din oraş, iar pentru a avea un oraş impecabil este nevoie câteodată şi de ...mătură! Profitând, probabil, de vidul legislativ...


Pompierii prahoveni caută un copil luat de apeAdministraţie

pompierii prahoveni cauta un copil luat de ape
Pompierii din Prahova caută un copil, în vârstă de 15 ani, care s-a dus la scăldat şi care nu a mai fost găsit, scrie MEDIAFAX. Potrivit Poliţiei Prahova, a fost înregistrat un apel la 112 prin care autorităţile erau alertate că un băiat a intrat în apă cu alţi copii şi a fost luat de râul...


Traian Băsescu a dorit să aibă cetăţenie pe întreg teritoriul RomânieiAdministraţie

traian basescu a dorit sa aiba cetatenie pe intreg teritoriul romaniei
Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat că încă nu este cetăţean al Republicii Moldova, deoarece nu a depus jurământul de credinţă. Traian Băsescu a explicat duminică, în cadrul unei emisiuni televizate de la Digi 24, că a dorit cetăţenia Republicii Moldova pentru a avea...


Funcţionarul cu 12 slujbe la stat în acelaşi timp. Ce venituri areAdministraţie

functionarul cu 12 slujbe la stat in acelasi timp ce venituri are
Funcţionarul Nicolae Bogdan Codruţ Stănescu încasează nu mai puţin de 12 salarii de la stat. Astfel, conform declaraţiei de avere, Nicolae Bogdan Codruţ Stănescu are următoarele funcţii: -director în Ministerul Economiei; -administrator provizoriu la societatea de stat constănţeană Oil...


Design si programare web: ing. Constantin Iancu
ISSN 2501-8612, ISSN-L 2501-8612
Actualizat la 18 martie 2019
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
republicanii.ro