Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Sâmbătă, 30 mai 2020 - 1:22:33
republicanii

33 de comune, înscrise în programul Antreprenoreşti - Adoptă un sat!


17 iunie 2016

Gospodari şi reprezentanţi ai autorităţilor din 33 de comune din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Vâlcea s-au înscris în progamul Antreprenoreşti – Adoptă un sat! pentru a beneficia de planuri strategice elaborate de Romanian Business Leaders, organizaţia care reuneşte cei mai importanţi antreprenori şi manageri de top din România, împreună cu partenerii săi.

„De cinci ani, RBL e implicată în proiecte care ajută în mod real mediul de business românesc: de la educaţie antreprenorială, la valorizarea Diasporei, de la mentorat pentru tineri, până la educaţie financiară. Anul acesta, când am văzut statisticile referitoare la satul românesc, ne-am propus să mergem şi în direcţia aceasta”, a spus Mihai Marcu, preşedintele Consiliului Director Romanian Business Leaders şi Preşedinte CA MedLife.

Liderii RBL care au iniţiat proiectul au organizat un eveniment la Piteşti unde au prezentat criteriile de participare în program: proximitatea faţă de Bucureşti, curba demografică – numărul tinerilor să fie în media demografică a ţării –, potenţialul economic local şi interesul liderilor locali pentru proiect. După o selecţie preliminară a localităţilor înscrise, urmeză turul comunităţilor, în perioada 20 iunie – 19 august, şi selecţia finală.

Comunele din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Vâlcea se pot înscrie în programul Antreprenoreşti până la data de 7 iulie. Doritorii pot trimite un e-mail la antreprenoresti@rbls.ro şi vor primi formularul complet de înregistrare.

În 2016, vor fi selectate patru comune din următoarele judeţe: Argeş, Prahova, Buzău, Teleorman, Dâmboviţa, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Tulcea, Olt, Gorj, Constanţa, Galaţi, Vrancea, Vâlcea şi Dolj. Planurile vor include de la direcţii de finanţare, consultanţă juridică, consultanţă de marketing şi management, la organizarea de schimburi de experienţă între sate, facilitarea de pieţe de desfacere şi programe de educaţie pentru conştientizarea şi valorificarea resurselor.


Antreprenoreşti – Adoptă un sat!

Programul Antreprenoreşti – Adoptă un sat! porneşte de la observaţia că, în mediul rural, există oportunităţi şi resurse care nu sunt utilizate. De multe ori, resursele locale nu sunt conştientizate sau nu există capacitatea instituţională (training, informaţii, acces la oportunităţi, spirit antreprenorial) pentru a le valorifica. În alte cazuri, actorii relevanţi din comunităţile locale nu cooperează sau nu pot accesa instrumente financiare adecvate pentru a valorifica potenţialul satului românesc.

Antreprenoreşti propune un model de dezvoltare economică şi socială în mediul rural, pornind de la nevoile reale ale comunităţilor şi de la resursele existente.

Liderii iniţiatori ai proiectului sunt Mihai Marcu (MedLife), Felix Daniliuc (Raiffeisen Leasing), Felix Pătrăşcanu (FAN Courier) şi Felix Tătaru (GMP Group). Partenerii proiectului sunt Federaţia Naţională a Grupurilor de Acţiune Locală (FNGAL), Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri (FNTM), Fundaţia PACT şi Fundaţia ADEPT.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(37 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

In Ploiesti gasiti paine traditionala romaneasca coapta in cuptor cu lemne fara E-uri

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate
La 33 de ani, Bogdan Toader este noul preşedinte al CJ PrahovaAdministraţie

la 33 de ani bogdan toader este noul presedinte al cj prahova
După o şedinţă tensionată, Bogdan Toader, liderul PSD Prahova, a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. Toader devine, astfel, unul dintre cei mai tineri preşedinţi de consiliu judeţean din România. Social democratul în vârstă de 33 de ani a fost votat de 22 de consilieri, în timp...


Copiii cadrelor didactice scutiţi de taxa înscrierii la facultateAdministraţie

copiii cadrelor didactice scutiti de taxa inscrierii la facultate
Taxa de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul superior a fost eliminată printr-o lege care prevede acest beneficiu pentru copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate. De asemenea, aceştia beneficiază de gratuitate la cazare în cămine şi internate. Taxa...


Diplomă de excelenţă de la prefectul de Prahova pentru fostul preşedinte al CJ Mircea CosmaAdministraţie

diploma de excelenta de la prefectul de prahova pentru fostul presedinte al cj mircea cosma
Prefectul judeţului Prahova, Cosmin Georgescu, i-a oferit, joi, la şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean, o "diplomă de excelenţă" pentru întreaga activitate fostului preşedinte al CJ Mircea Cosma Mircea Cosma, care a deţinut timp de trei mandate funcţia de preşedinte al...


Prahova şi alte 37 de judeţe vor fi marţi sub avertizare cod galben de ploi şi vijeliiAdministraţie

prahova si alte 37 de judete vor fi marti sub avertizare cod galben de ploi si vijelii
Bucureştiul şi 37 de judeţe vor fi marţi sub avertizare cod galben de ploi şi vijelii, în unele zone cantităţile de apă ajungând la 60-70 de litri pe metru pătrat. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare valabilă marţi, între orele 10.00 şi 22.00, în aproape toată ţara,...


Rosal a uitat de Ploieşti şi de ploieşteni FOTOAdministraţie

rosal a uitat de ploiesti si de ploiesteni foto
Ploieşti, oraş european! Este ceea ce ne dorim cu toţii, dar din păcate nu întotdeauna dorinţele ne sunt îndeplinite. Din păcate, dorinţele şi vorbele nu curăţă străzile din oraş, iar pentru a avea un oraş impecabil este nevoie câteodată şi de ...mătură! Profitând, probabil, de vidul legislativ...


Design si programare web: ing. Constantin Iancu
ISSN 2501-8612, ISSN-L 2501-8612
Actualizat la 2 decembrie 2019
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
republicanii.ro