Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Sâmbătă, 23 martie 2019 - 10:55:05
republicanii

The New York Times: Producătorii de programe tip "spyware" susţin că fac lumea mai sigură


4 septembrie 2016

Producătorii de programe tip "spyware" afirmă că acestea sunt necesare pentru depistarea teroriştilor, răpitorilor sau a traficanţilor de droguri, aşadar "facând din lume un loc mai sigur," dar dezvăluiri recente arată că sunt folosite şi pentru supravegherea dizidenţiilor, scrie The New York Times.
Pe baza unor documente interne al unei companii care produce programe de supraveghere digitală, jurnaliştii de la cotidianul american The New York Times oferă o perspectivă asupra modului secretos în care operează companiile din această industrie.
 
Email-urile şi documentele folosite în materialul publicat de cotidian au fost furnizate de către două persoane care au avut legături cu NSO Group şi care au preferat să-şi păstreze anonimatul.
 
NSO Group este una dintre companiile care vând instrumente de supraveghere serviciilor de securitate şi agenţiilor de aplicare a legii din întreaga lume.
 
Companiile din această industrie susţin că aceste programe sunt necesare pentru a urmări teroriştii, răpitorii şi traficanţii de droguri. Chiar obiectivul corporativ declarat al NSO Group este acela de a "face din lume un loc mai sigur."
 
Totuşi, luna trecuta, analiştii de securitate au depistat un program de tip spyware al NSO Group încercând să acceseze datele din telefonul unui activist pentru drepturile omului din Emiratele Arabe Unite. Analiştii au mai descoperit faptul că aceste programe vizau şi un jurnalist mexican care a scris despre corupţia din interiorul guvernului mexican.
 
Bill Marczak, cercetător principal la Citizen Lab din cadrul Universităţii din Toronto, care se ocupă cu urmărirea modului de răspândire a programelor spion în întreaga lume, a declarat că "Odată ce sistemele realizate de NSO sunt vândute, guvernele le pot folosi cum doresc. NSO poate spune că încearcă să facă lumea un loc mai sigur, dar de asemenea face din lumea un loc mai supravegheat."
 
Zamir Dahbash, un purtător de cuvânt al NSO Group, a declarat că firma a vândut programe de spionaj digital doar guvernelor legitime şi că aceste programe au fost utilizate exclusiv pentru anchete criminale şi teroriste. El a refuzat să comenteze dacă compania va înceta comercializarea de astfel de produse către Emiratele Arabe Unite şi Mexic, în urma dezvăluirilor privind modul în care autorităţile din aceste state au folosite programele, informează Mediafax.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(16 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

In Ploiesti gasiti paine traditionala romaneasca coapta in cuptor cu lemne fara E-uri

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate
Cum se pot obţine bani pentru locuinţe ecologiceEconomic

cum se pot obtine bani pentru locuinte ecologice
Ministerul Mediului a lansat, marţi, în consultare publică, programele ''Casa Verde" şi ''Casa Verde Plus" dedicate celor care doresc finanţare pentru dotarea caselor cu sisteme de producere a energiei nepoluante şi izolarea lor cu materiale ecologice. Se dau bani pentru case verzi....


Volkswagen nu mai fabrică modelul Golf. Disputele cu furnizorii îi afectează producţia la şase uzineEconomic

volkswagen nu mai fabrica modelul golf disputele cu furnizorii ii afecteaza productia la sase uzine
Este vorba despre uzinele Volkswagen din Wolfsburg, unde este produs modelul Golf şi unde vor fi afectaţi aproximativ 10.000 de angajaţi, Emden (aproximativ 7.500 salariaţi), Zwickau (aproximativ 6.000 salariaţi), Cassel (aproximativ 1.500 salariaţi), Salzgitter (aproximativ 1.400 salariaţi)...


Preţul la carnea de porc, în creştere. Fermierii, tot pe pierdereEconomic

pretul la carnea de porc in crestere fermierii tot pe pierdere
După un început de an mai mult decât dificil, preţul la carnea de porc a început să crească la nivel european, inclusiv în România. Analiştii susţin că o posibilă explicaţie ar putea fi exporturile către ţările terţe, în special către China, care a ajuns să bată toate recordurile, dar şi...


Vacanţa, la final: Grecia a rămas destinaţia preferată a românilor vara aceastaEconomic

vacanta la final grecia a ramas destinatia preferata a romanilor vara aceasta
Cei mai mulţi români care au ales să-şi petreacă zilele de concediu în străinătate au optat pentru sejururi în Grecia, în insule precum Creta, Zakynthos, Santorini, Corfu, sau în Tenerife, potrivit Vola.ro. Destinaţiile preferate pentru city break au rămas marile oraşe europene, printre care...


Statul vrea să facă zeci de mii de locuinţe, deşi admite că aruncă banii pe fereastrăEconomic

statul vrea sa faca zeci de mii de locuinte desi admite ca arunca banii pe fereastra
Guvernul admite în Strategia Naţională a Locuirii că investiţiile realizate până acum în această direcţie sunt inadecvate, deoarece favorizează familiile care nu sunt sărace. În Strategia Naţională a Locuirii, document întocmit de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pe...


Design si programare web: ing. Constantin Iancu
ISSN 2501-8612, ISSN-L 2501-8612
Actualizat la 18 martie 2019
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
republicanii.ro