Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Luni, 25 ianuarie 2021 - 7:35:42
republicanii

The New York Times: Producătorii de programe tip "spyware" susţin că fac lumea mai sigură


4 septembrie 2016

Producătorii de programe tip "spyware" afirmă că acestea sunt necesare pentru depistarea teroriştilor, răpitorilor sau a traficanţilor de droguri, aşadar "facând din lume un loc mai sigur," dar dezvăluiri recente arată că sunt folosite şi pentru supravegherea dizidenţiilor, scrie The New York Times.
Pe baza unor documente interne al unei companii care produce programe de supraveghere digitală, jurnaliştii de la cotidianul american The New York Times oferă o perspectivă asupra modului secretos în care operează companiile din această industrie.
 
Email-urile şi documentele folosite în materialul publicat de cotidian au fost furnizate de către două persoane care au avut legături cu NSO Group şi care au preferat să-şi păstreze anonimatul.
 
NSO Group este una dintre companiile care vând instrumente de supraveghere serviciilor de securitate şi agenţiilor de aplicare a legii din întreaga lume.
 
Companiile din această industrie susţin că aceste programe sunt necesare pentru a urmări teroriştii, răpitorii şi traficanţii de droguri. Chiar obiectivul corporativ declarat al NSO Group este acela de a "face din lume un loc mai sigur."
 
Totuşi, luna trecuta, analiştii de securitate au depistat un program de tip spyware al NSO Group încercând să acceseze datele din telefonul unui activist pentru drepturile omului din Emiratele Arabe Unite. Analiştii au mai descoperit faptul că aceste programe vizau şi un jurnalist mexican care a scris despre corupţia din interiorul guvernului mexican.
 
Bill Marczak, cercetător principal la Citizen Lab din cadrul Universităţii din Toronto, care se ocupă cu urmărirea modului de răspândire a programelor spion în întreaga lume, a declarat că "Odată ce sistemele realizate de NSO sunt vândute, guvernele le pot folosi cum doresc. NSO poate spune că încearcă să facă lumea un loc mai sigur, dar de asemenea face din lumea un loc mai supravegheat."
 
Zamir Dahbash, un purtător de cuvânt al NSO Group, a declarat că firma a vândut programe de spionaj digital doar guvernelor legitime şi că aceste programe au fost utilizate exclusiv pentru anchete criminale şi teroriste. El a refuzat să comenteze dacă compania va înceta comercializarea de astfel de produse către Emiratele Arabe Unite şi Mexic, în urma dezvăluirilor privind modul în care autorităţile din aceste state au folosite programele, informează Mediafax.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(20 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

In Ploiesti gasiti paine traditionala romaneasca coapta in cuptor cu lemne fara E-uri

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate
Lira sterlină a scăzut sub 1,30 dolari pentru prima oară în ultima lunăEconomic

lira sterlina a scazut sub 130 dolari pentru prima oara in ultima luna
Moneda britanică a scăzut pentru a cincea zi în raport cu principalele 16 valute, în contextual speculaţiilor şi raporturilor legate de datele de săptămâna viitoare. Lira sterlină a scăzut în raport cu dolarul la 1,2977 dolari/liră, fiind în scădere cu 0,47%. Lira suferă cel mai lung şiri...


Românii din străinătate vor putea plăti taxele locale prin ghişeul.roEconomic

romanii din strainatate vor putea plati taxele locale prin ghiseulro
Românii din străinătate îşi vor putea plăti taxele şi impozitele locale prin ghişeul.ro până la finalul lunii iulie, a anunţat ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, într-o conferinţă de specialitate, potrivit Agerpres. Cei din afara ţării trimit bani, puţini, pentru taxe şi impozite prin...


Salariul mediu net din România este de cinci ori mai mic decât în GermaniaEconomic

salariul mediu net din romania este de cinci ori mai mic decat in germania
Salariul mediu net din România este de circa două ori mai mic decât în Cehia şi Polonia şi de cinci ori mai mic decât în Germania, în schimb raportul între preţul alimentelor este mult mai mic. Acum, salariul mediu pe economie este de circa 440 de euro, al doilea cel mai mic din UE după...


CUTREMUR după ancheta DIICOT: Proprietarii Rompetrol ameninţă cu plecarea din RomâniaEconomic

cutremur dupa ancheta diicot proprietarii rompetrol ameninta cu plecarea din romania
Proprietarii de la KazMunayGas International (KMGI), spun că activitatea şi planurile investiţionale le sunt afectate de ancheta care vizează fapte dinainte de preluarea Rompetrol, iar dacă situaţia se prelungeşte ar putea lua în calcul şi retragerea din României. Anunţul a fost făcut de...


Plafonul pentru Prima Casă va fi suplimentat cu 500 milioane de leiEconomic

plafonul pentru prima casa va fi suplimentat cu 500 milioane de lei
Plafonul total al garanţiilor care pot fi emise în anul 2016 în cadrul Programului Prima Casă se suplimentează cu 500 de milioane de lei, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în şedinţa de miercuri, scrie Capital.ro. Plafonul de garanţii pentru anul 2016 al acestui program a mai...


Design si programare web: ing. Constantin Iancu
ISSN 2501-8612, ISSN-L 2501-8612
Actualizat la 2 decembrie 2019
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
republicanii.ro