Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Joi, 17 ianuarie 2019 - 11:38:12
republicanii

The New York Times: Producătorii de programe tip "spyware" susţin că fac lumea mai sigură


4 septembrie 2016

Producătorii de programe tip "spyware" afirmă că acestea sunt necesare pentru depistarea teroriştilor, răpitorilor sau a traficanţilor de droguri, aşadar "facând din lume un loc mai sigur," dar dezvăluiri recente arată că sunt folosite şi pentru supravegherea dizidenţiilor, scrie The New York Times.
Pe baza unor documente interne al unei companii care produce programe de supraveghere digitală, jurnaliştii de la cotidianul american The New York Times oferă o perspectivă asupra modului secretos în care operează companiile din această industrie.
 
Email-urile şi documentele folosite în materialul publicat de cotidian au fost furnizate de către două persoane care au avut legături cu NSO Group şi care au preferat să-şi păstreze anonimatul.
 
NSO Group este una dintre companiile care vând instrumente de supraveghere serviciilor de securitate şi agenţiilor de aplicare a legii din întreaga lume.
 
Companiile din această industrie susţin că aceste programe sunt necesare pentru a urmări teroriştii, răpitorii şi traficanţii de droguri. Chiar obiectivul corporativ declarat al NSO Group este acela de a "face din lume un loc mai sigur."
 
Totuşi, luna trecuta, analiştii de securitate au depistat un program de tip spyware al NSO Group încercând să acceseze datele din telefonul unui activist pentru drepturile omului din Emiratele Arabe Unite. Analiştii au mai descoperit faptul că aceste programe vizau şi un jurnalist mexican care a scris despre corupţia din interiorul guvernului mexican.
 
Bill Marczak, cercetător principal la Citizen Lab din cadrul Universităţii din Toronto, care se ocupă cu urmărirea modului de răspândire a programelor spion în întreaga lume, a declarat că "Odată ce sistemele realizate de NSO sunt vândute, guvernele le pot folosi cum doresc. NSO poate spune că încearcă să facă lumea un loc mai sigur, dar de asemenea face din lumea un loc mai supravegheat."
 
Zamir Dahbash, un purtător de cuvânt al NSO Group, a declarat că firma a vândut programe de spionaj digital doar guvernelor legitime şi că aceste programe au fost utilizate exclusiv pentru anchete criminale şi teroriste. El a refuzat să comenteze dacă compania va înceta comercializarea de astfel de produse către Emiratele Arabe Unite şi Mexic, în urma dezvăluirilor privind modul în care autorităţile din aceste state au folosite programele, informează Mediafax.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(15 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

In Ploiesti gasiti paine traditionala romaneasca coapta in cuptor cu lemne fara E-uri

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate
ANAF dă o lovitură diasporei în prag de sărbătoriEconomic

anaf da o lovitura diasporei in prag de sarbatori
Inspectorii de la Agenţia Naţională de Administrare fiscală au emis un nou set legi în ceea ce îi priveşte pe românii plecaţi la muncă în alte ţări. Potrivit noilor reglementări, acestora li se impune ca o impozitare strictă a veniturilor pe care pe care aceştia le realizează în străinătate. Se...


Comisia Europeană dă o lovitură dură românilor din Marea BritanieEconomic

comisia europeana da o lovitura dura romanilor din marea britanie
Românii din Marea Britanie primesc o lovitură teribilă de la Bruxelles! Comisia Europeană s-a declarat marţi favorabilă deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), care a hotărât că guvernul de la Londra are dreptul să limiteze ajutoarele sociale oferite copiilor imigranţilor...


RCA la jumătate pentru camioane. Cât vor plăti taximetriştii şi cei cu autocareEconomic

rca la jumatate pentru camioane cat vor plati taximetristii si cei cu autocare
După ce Guvernul Cioloş a acceptat fără prea multe comentarii aproape toate doleanţele transportatorilor, a venit şi rândul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să stea la masa negocierilor cu protestatari în spate. Patronii de firme de transport au cerut ca preţul de referinţă al RCA să...


APTTI protestează împotriva majorării preţurilor la RCA; numeroase firme au intrat în falimentEconomic

aptti protesteaza impotriva majorarii preturilor la rca numeroase firme au intrat in faliment
"Ca urmare a creşterii excesive a primei de asigurare la RCA, numeroase firme au intrat în faliment, iar cele care au rămas pe piaţă şi-au încetinit ritmul afacerilor, precum şi plăţile către stat şi furnizori. Un transportator a plătit şi plăteşte contravaloarea a ceea ce produce timp de 3-4...


Leul se apreciază puternic pe interbancar. Lira atinge un nou minim al ultimilor 31 de aniEconomic

leul se apreciaza puternic pe interbancar lira atinge un nou minim al ultimilor 31 de ani
Lira este în continuare în declin, vânzările masive de valută contribuie astfel la un nou minim al ultimilor 31 de ani. Un euro se tranzacţiona la 4,5192 la momentul scrierii acestei ştiri, în scădere accentuată de la 4,5291, cu cât a început ziua, potrivit cotaţiilor Bloomberg. Impactul...


Design si programare web: ing. Constantin Iancu
ISSN 2501-8612, ISSN-L 2501-8612
Actualizat la 6 februarie 2017
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
republicanii.ro