Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Vineri, 21 iunie 2019 - 12:24:07
republicanii

Săpunul antibacterian a fost interzis în SUA


4 septembrie 2016

Autorităţile americane au interzis mai multe substanţe folosite în săpunurile antibacteriene şi produsele cosmetice, de teamă că dăunează sănătăţii şi cresc rezistenţa la antibiotice. Potrivit oficialilor, mare parte dintre cele peste 2.000 de produse antibacteriene aflate pe piaţa americană conţin cel puţin una din 19 substanţe interzise. Decizia nu priveşte dezinfectanţii folosiţi în spitale.
Motivul principal pentru care Autoritatea Americană a Medicamentelor, a interzis cele 19 substanţe antibacteriene este că nu fac ceea ce promit, adică nu omoară bacteriile.
 
„Sunt foarte puţine dovezi, iar în unele cazuri deloc, că adăugarea acestor substanţe previne infecţiile şi răspândirea germenilor mai bine decât apa şi săpunul”, spune Janet Woodcock, reprezentant FDA.
 
Mai mult, aceste substanţe ar putea fi periculoase. Autoritatea Americană a Medicamentelor atrage atenţia mai ales în privinţa produselor lichide care conţin triclosan sau triclocarban, despre care cercetările arată că pot creşte rezistenţa la antibiotice. Cele două substanţe pot influenţa chiar nivelurile de estrogen şi testosteron.
 
„Cercetările arată că aceste substanţe pot afecta activitatea endocrină. Cu alte cuvinte, pot să ne dea hormonii peste cap, iar asta poate conduce la probleme tiroidiene”, adaugă Janet Woodcock, reprezentant FDA.
 
Industria americană a produselor de îngrijire personală insistă că substanţele antibacteriene sunt sigure şi mai eficiente decât săpunurile obişnuite. Totuşi, mulţi producători au început deja să elimine substanţele suspecte.
 
„FDA nu sugerează consumatorilor să arunce săpunurile antibacteriene, ci să nu mai cumpere altele. Regula de aur în ceea ce priveşte spălatul pe mâini este să vă spălaţi timp de 20 de secunde cu apă şi săpun. Cât timp vă ia să fredonaţi de două ori Happy birthday”, spune Tom Costello, corespondent NBC.
 
Dar substanţele incriminate nu se găsesc doar în săpunuri, ci şi în geluri de duş, paste de dinţi, deodorante şi cosmetice. Producătorii au la dispoziţie un an să elimine ingredientele interzis sau să retragă produsele de pe piaţă, informează digi24.ro.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(54 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

In Ploiesti gasiti paine traditionala romaneasca coapta in cuptor cu lemne fara E-uri

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate
Guvernul României criticat dur într-un raport SUAInternaţional

guvernul romaniei criticat dur intr-un raport sua
Potrivit Raportului privind Climatul Investiţional al Departamentului de Stat al SUA, gradul ridicat de corupţie, stagnarea reformelor privind companiile de stat, birocraţia şi lipsa de transparenţă în deciziile cu impact economic precum şi probleme privind forţa de muncă trebuie avute în vedere...


Donald Trump declară război ISISInternaţional

donald trump declara razboi isis
Donald Trump, după atentatul terorist de la Nisa, a declarat că dacă o să fie ales preşedinte o sa-i ceară Congresului Statelor Unite să declare război ISIS, scrie Daily Mail. "Când o să fiu ales preşedinte primul lucru pe care o să-l fac este să cer Congresului Statelor Unite să declare...


Singura ţară de care se tem luptătorii Statului IslamicInternaţional

singura tara de care se tem luptatorii statului islamic
Israelul este singura ţară de care se tem luptătorii Statului Islamic, a dezvăluit jurnalistul german Jürgen Todenhöfer, care a petrecut 10 zile alături de membri ai ISIS, în Mosul (Irak). „Singurul stat de care se tem este Israelul. Mi-au spus că armata israeliană este...


Turcia ar putea oferi Rusiei acces la baza aeriană Incirlik, utilizată în prezent de NATOInternaţional

turcia ar putea oferi rusiei acces la baza aeriana incirlik utilizata in prezent de nato
"Rămâne să ajungem la un acord cu (preşedintele turc - n.red.) Recep Erdogan pentru a transforma unitatea NATO de la Incirlik în principala bază aeriană a Rusiei; veţi vedea, următoarea bază a Rusiei" pentru operaţiunile în Siria "va fi la Incirlik", a declarat Igor Morozov, membru al...


MAE avertisment pentru românii din TurciaInternaţional

mae avertisment pentru romanii din turcia
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Republica Turcia să evite orice deplasare în zona de sud-est a ţării şi zona situată la frontiera cu Siria şi Irak, din cauza riscurilor ridicate generate de acţiuni teroriste şi de apariţia unor situaţii...


Design si programare web: ing. Constantin Iancu
ISSN 2501-8612, ISSN-L 2501-8612
Actualizat la 18 martie 2019
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
republicanii.ro