Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Sâmbătă, 23 martie 2019 - 10:30:51
republicanii

Săpunul antibacterian a fost interzis în SUA


4 septembrie 2016

Autorităţile americane au interzis mai multe substanţe folosite în săpunurile antibacteriene şi produsele cosmetice, de teamă că dăunează sănătăţii şi cresc rezistenţa la antibiotice. Potrivit oficialilor, mare parte dintre cele peste 2.000 de produse antibacteriene aflate pe piaţa americană conţin cel puţin una din 19 substanţe interzise. Decizia nu priveşte dezinfectanţii folosiţi în spitale.
Motivul principal pentru care Autoritatea Americană a Medicamentelor, a interzis cele 19 substanţe antibacteriene este că nu fac ceea ce promit, adică nu omoară bacteriile.
 
„Sunt foarte puţine dovezi, iar în unele cazuri deloc, că adăugarea acestor substanţe previne infecţiile şi răspândirea germenilor mai bine decât apa şi săpunul”, spune Janet Woodcock, reprezentant FDA.
 
Mai mult, aceste substanţe ar putea fi periculoase. Autoritatea Americană a Medicamentelor atrage atenţia mai ales în privinţa produselor lichide care conţin triclosan sau triclocarban, despre care cercetările arată că pot creşte rezistenţa la antibiotice. Cele două substanţe pot influenţa chiar nivelurile de estrogen şi testosteron.
 
„Cercetările arată că aceste substanţe pot afecta activitatea endocrină. Cu alte cuvinte, pot să ne dea hormonii peste cap, iar asta poate conduce la probleme tiroidiene”, adaugă Janet Woodcock, reprezentant FDA.
 
Industria americană a produselor de îngrijire personală insistă că substanţele antibacteriene sunt sigure şi mai eficiente decât săpunurile obişnuite. Totuşi, mulţi producători au început deja să elimine substanţele suspecte.
 
„FDA nu sugerează consumatorilor să arunce săpunurile antibacteriene, ci să nu mai cumpere altele. Regula de aur în ceea ce priveşte spălatul pe mâini este să vă spălaţi timp de 20 de secunde cu apă şi săpun. Cât timp vă ia să fredonaţi de două ori Happy birthday”, spune Tom Costello, corespondent NBC.
 
Dar substanţele incriminate nu se găsesc doar în săpunuri, ci şi în geluri de duş, paste de dinţi, deodorante şi cosmetice. Producătorii au la dispoziţie un an să elimine ingredientele interzis sau să retragă produsele de pe piaţă, informează digi24.ro.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(52 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

In Ploiesti gasiti paine traditionala romaneasca coapta in cuptor cu lemne fara E-uri

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate
O biserică din Suedia vrea să folosească drone militare pentru a „bombarda” Statul Islamic cu BibliiInternaţional

o biserica din suedia vrea sa foloseasca drone militare pentru a bombarda statul islamic cu biblii
O biserică Evanghelică din Suedia vrea să se alăture luptei împotriva Statului Islamic. Planul lor e simplu: în loc să verse bombe din drone peste poziţiile ocupate de grupare în Siria, aruncă Biblii. Nu este o glumă. Reprezentanţii bisericii cred că membrii Statului Islamic pot fi convertiţi...


Mega autobuzul ''revoluţionar'' al chinezilor ar putea fi un falsInternaţional

mega autobuzul revolutionar al chinezilor ar putea fi un fals
Este posibil ca evenimentul de lansare a lui TEB-1 să fi fost, de fapt, doar o minciună. În urmă cu o săptămână, chinezii au anunţat testarea autobuzului ce poate circula deasupra şoselelor, permiţând autoturismelor să se deplaseze sub el. Jurnaliştii de la People's Daily Online susţin, însă,...


Donald Trump declară război ISISInternaţional

donald trump declara razboi isis
Donald Trump, după atentatul terorist de la Nisa, a declarat că dacă o să fie ales preşedinte o sa-i ceară Congresului Statelor Unite să declare război ISIS, scrie Daily Mail. "Când o să fiu ales preşedinte primul lucru pe care o să-l fac este să cer Congresului Statelor Unite să declare...


Trei morţi într-un atac comis în centrul oraşului canadian TorontoInternaţional

trei morti intr-un atac comis in centrul orasului canadian toronto
Atacul a avut loc în zona Lawndale/Eglinton, în cartierul Scarborough, situat în zona centru-est a oraşului Toronto. Poliţia a descoperit trei persoane - doi bărbaţi şi o femeie - care prezentau plăgi. Cele trei persoane au murit în drumul spre spital. La locul crimelor a fost găsită o arbaletă,...


Putin, avertisment referitor la efectele referendumului din Marea BritanieInternaţional

putin avertisment referitor la efectele referendumului din marea britanie
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că efectele referendumului din Marea Britanie se vor resimţi pentru mult timp de acum înainte, informează agenţia Tass. Rusia "va urmări cu atenţie cât de departe vor merge discuţiile dintre Londra şi Bruxelles şi care vor fi consecinţele...


Design si programare web: ing. Constantin Iancu
ISSN 2501-8612, ISSN-L 2501-8612
Actualizat la 18 martie 2019
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
republicanii.ro