Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Joi, 17 ianuarie 2019 - 10:52:41
republicanii

Ministrul german de Interne Thomas de Maiziere vrea ca Berlinul să trimită migranţi înapoi în Grecia


5 septembrie 2016

Ministrul german de Interne Thomas de Maiziere a declarat duminică că el vrea ca Germania să trimită migranţi înapoi în Grecia, unde peste 50.000 de oameni aşteaptă deja să fie distribuiţi între statele membre ale Uniunii Europene, relatează Deutsche Welle.
"Am făcut multe, în Europa, pentru a îmbunătăţi situaţia refugiaţilor în Grecia", a declarat ministrul pentru ediţia de duminică a ziarului "Welt am Sonntag".
 
"Acest lucru trebuie să aibă drept consecinţă să ne permită să trimitem refugiaţi înapoi în Grecia, în conformitate cu regulamentele de la Dublin", a spus.de Maiziere.
 
Regulemantele de la Dublin prevăd ca statul membru UE pe teritoriul căruia a intrat pentru prima dată o persoană în blocul european să înregistreze cererea de azil.
 
Din cauza deficienţelor din sistemul de azil grec şi a numărului uriaş de persoane care sosesc în această ţară, Germania a suspendat expulzările către Grecia începând din 2011.
 
De Maiziere a subliniat că UE are nevoie mai întâi să dezvolte o abordare comună în privinţa refugiaţilor şi că Berlinul nu poate implementa o asemenea politică singură
 
"Atunci când atacăm această problemă singuri există pericolul ca, în scurt timp, tribunalele administrative să blocheze expluzările", a spus el.
 
Ministrul de Interne face aceste declaraţii la un de când Germania şi-a deschis frontiera şi a primit 1,1 milioane de refugiaţi, dintre care mulţi au intrat pe teritoriul UE prin Grecia.
 
Pe de altă parte, nu toţi nou-veniţii se califică să primească azil în Germania. De asemenea, soluţionarea cererilor de azil şi expulzarea sunt un proces încet şi de durată.
 
În prezent, în Grecia se află peste 50.000 de migranţi. Mulţi dintre ei au cerut azil în această ţară, după ce planurile de a ajunge în Europa de Nord le-au fost blocate odată cu închiderea rutei balcanice a migraţiei şi în urma Acordului UE-Turcia de limitare a migraţiei la Marea Egee, din Turcia către Grecia.
 
Criza refugiaţilor a pus la grea încercare capacitatea Germaniei de a-i integra şi susţine pe solicitanţii de azil şi a condus la o reacţie extrem de dură în rândul germanilor înaintea alegerilor la nivel naţional de anul viitor, informează News.ro.
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(23 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

In Ploiesti gasiti paine traditionala romaneasca coapta in cuptor cu lemne fara E-uri

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate
Document clasificat sustras de hackeri de la Hillary Clinton, găsit într-un server din România.Internaţional

document clasificat sustras de hackeri de la hillary clinton gasit intr-un server din romania
Un document clasificat sustras de hackeri de la Hillary Clinton, candidatul democrat la preşedinţia SUA, ori de la colaboratori ai acesteia a fost găsit într-un server din România, anunţă surse citate de publicaţia The Washington Examiner. Potrivit Mediafax, note informative din ancheta de un an...


Pentagonul anunţă 33 de infecţii cu Zika în rândul personalului militar americanInternaţional

pentagonul anunta 33 de infectii cu zika in randul personalului militar american
Potrivit unui purtător de cuvânt al Pentagonului, infecţiile transmise de ţânţari s-au produs probabil în afara teritoriului continental al Statelor Unite, dar a precizat că este greu de stabilit locul exact unde s-a produs fiecare contaminare. Primele informaţii privind transmiterea virusului...


Un copil ar fi comis atentatul de la nunta din TurciaInternaţional

un copil ar fi comis atentatul de la nunta din turcia
Un băiat nu mai mare de 14 ani ar fi fost atentatorul sinucigaş care s-a aruncat în aer la o petrecere de nuntă la Gaziantep, susţine preşedintele turc. Tot Recep Erdogan a declarat că atacul a fost plănuit de organizaţia teroristă Stat Islamic, chiar dacă nu există deocamdată o revendicare....


Zecii de mii de britanici au ieşit în stradăInternaţional

zecii de mii de britanici au iesit in strada
Londonezii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Aceştia vor mărşălui pe străzile capitalei şi se vor opri în faţa Parlamentului. Protestul a pornit de pe Facebook, de la un comedian. „Putem să luăm degetul de pe butonul de autodistrugere şi...


Akin Ozturk, fostul comandant al Forţelor aeriene turce, a recunoscut plănuirea loviturii de statInternaţional

akin ozturk fostul comandant al fortelor aeriene turce a recunoscut planuirea loviturii de stat
Ozturk le-ar fi spus anchetatorilor că a "acţionat cu intenţia de a organiza o lovitură" militară de stat, potrivit agenţiei turce de presă Anadolu. Generalul apare în fotografii publicate de Anadolu în care pare să aibă răni pe cap şi pe corp. Generalul Ozturk a negat anterior orice implicare...


Design si programare web: ing. Constantin Iancu
ISSN 2501-8612, ISSN-L 2501-8612
Actualizat la 6 februarie 2017
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
republicanii.ro