Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Sâmbătă, 23 martie 2019 - 10:14:58
republicanii

Ministrul german de Interne Thomas de Maiziere vrea ca Berlinul să trimită migranţi înapoi în Grecia


5 septembrie 2016

Ministrul german de Interne Thomas de Maiziere a declarat duminică că el vrea ca Germania să trimită migranţi înapoi în Grecia, unde peste 50.000 de oameni aşteaptă deja să fie distribuiţi între statele membre ale Uniunii Europene, relatează Deutsche Welle.
"Am făcut multe, în Europa, pentru a îmbunătăţi situaţia refugiaţilor în Grecia", a declarat ministrul pentru ediţia de duminică a ziarului "Welt am Sonntag".
 
"Acest lucru trebuie să aibă drept consecinţă să ne permită să trimitem refugiaţi înapoi în Grecia, în conformitate cu regulamentele de la Dublin", a spus.de Maiziere.
 
Regulemantele de la Dublin prevăd ca statul membru UE pe teritoriul căruia a intrat pentru prima dată o persoană în blocul european să înregistreze cererea de azil.
 
Din cauza deficienţelor din sistemul de azil grec şi a numărului uriaş de persoane care sosesc în această ţară, Germania a suspendat expulzările către Grecia începând din 2011.
 
De Maiziere a subliniat că UE are nevoie mai întâi să dezvolte o abordare comună în privinţa refugiaţilor şi că Berlinul nu poate implementa o asemenea politică singură
 
"Atunci când atacăm această problemă singuri există pericolul ca, în scurt timp, tribunalele administrative să blocheze expluzările", a spus el.
 
Ministrul de Interne face aceste declaraţii la un de când Germania şi-a deschis frontiera şi a primit 1,1 milioane de refugiaţi, dintre care mulţi au intrat pe teritoriul UE prin Grecia.
 
Pe de altă parte, nu toţi nou-veniţii se califică să primească azil în Germania. De asemenea, soluţionarea cererilor de azil şi expulzarea sunt un proces încet şi de durată.
 
În prezent, în Grecia se află peste 50.000 de migranţi. Mulţi dintre ei au cerut azil în această ţară, după ce planurile de a ajunge în Europa de Nord le-au fost blocate odată cu închiderea rutei balcanice a migraţiei şi în urma Acordului UE-Turcia de limitare a migraţiei la Marea Egee, din Turcia către Grecia.
 
Criza refugiaţilor a pus la grea încercare capacitatea Germaniei de a-i integra şi susţine pe solicitanţii de azil şi a condus la o reacţie extrem de dură în rândul germanilor înaintea alegerilor la nivel naţional de anul viitor, informează News.ro.
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(24 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

In Ploiesti gasiti paine traditionala romaneasca coapta in cuptor cu lemne fara E-uri

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate
Trei morţi într-un atac comis în centrul oraşului canadian TorontoInternaţional

trei morti intr-un atac comis in centrul orasului canadian toronto
Atacul a avut loc în zona Lawndale/Eglinton, în cartierul Scarborough, situat în zona centru-est a oraşului Toronto. Poliţia a descoperit trei persoane - doi bărbaţi şi o femeie - care prezentau plăgi. Cele trei persoane au murit în drumul spre spital. La locul crimelor a fost găsită o arbaletă,...


Faţa ascunsă a lui Hillary ClintonInternaţional

fata ascunsa a lui hillary clinton
Semnând sub numele ”Rodham”, Hillary Clinton a anilor 70 nu semăna deloc cu o soţie de guvernator tipică. Era nouă în branşă şi relativ necunoscută de către masele cu drept de vot. Pe toată durata interviului, Rodham a fost autentică şi originală. Era în perioada de dinaintea perlelor şi...


Putin, avertisment referitor la efectele referendumului din Marea BritanieInternaţional

putin avertisment referitor la efectele referendumului din marea britanie
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că efectele referendumului din Marea Britanie se vor resimţi pentru mult timp de acum înainte, informează agenţia Tass. Rusia "va urmări cu atenţie cât de departe vor merge discuţiile dintre Londra şi Bruxelles şi care vor fi consecinţele...


Locuri de muncă în Anglia, Irlanda şi ScoţiaInternaţional

locuri de munca in anglia irlanda si scotia
Angajatori din Marea Britanie şi Irlanda caută lucrători în diverse domenii, de la personal în agricultură la ospătari, bucătari, îngrijitori de bătrâni, tâmplari şi tinichigii. Se plăteşte la oră, tariful fiind între 7 şi 10 lire. Astfel, pentru opt ore lucrate într-o zi puteţi câştiga între 56...


Avertisment al Rusiei privind planul flotei militare: "Marea Neagră nu are nicio legătură cu NATO"Internaţional

avertisment al rusiei privind planul flotei militare marea neagra nu are nicio legatura cu nato
O eventuală decizie a Alianţei Nord-Atlantice de suplimentare a capabilităţilor navale în Marea Neagră ar fi un factor "destabilizator", avertizează Andrei Kelin, un oficial din cadrul Ministerului rus de Externe, precizând că Marea Neagră "nu aparţine" şi "nu are nicio legătură" cu NATO. "Dacă...


Design si programare web: ing. Constantin Iancu
ISSN 2501-8612, ISSN-L 2501-8612
Actualizat la 18 martie 2019
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
republicanii.ro