Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Luni, 23 septembrie 2019 - 1:55:47
republicanii

10 ritualuri care te vor ţine în formă toată ziua


13 iunie 2016

Modul în care ne începem ziua este foarte important, iar o rutină matinală ne poate ajuta să ne păstrăm fericiţi, sănatoşi şi în formă. Iată 10 obiceiuri care pot însemna începutul unei zilei pline de succes.

 

1. Exerciţiile de dimineaţă

Ai crede că după o noapte de somn te trezeşti proaspăt şi pregătit să înfrunţi o nouă zi. Însă chiar după o noapte de odihnă, uneori corpului îi este greu, mai ales dacă a dormit într-o poziţie proastă. Conform site-ului toactive.com, somnul poate să înţepenească corpul, iar soluţia o reprezintă câteva exerciţii de întindere pentru stimularea şi relaxarea muşchilor. Pentru întinderea spatelui, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, reducerea stresului şi a tensiunii, adoptaţi poziţia copilului, la fel ca în imaginea de mai jos.

Întindeţi fiecare muşchi, începând de sus în jos: gât, umeri, muşchii spatelui, cvadricepşi, coapse şi gambe. Sunt doar exerciţii de întindere şi nu necesită un efort foarte mare, dar cu siguranţă vă veţi simţi mai relaxaţi la finalul lor.

2. Treziţi-vă la timp

Amânând alarma pentru 10 minute în plus de somn, care duc la o dimineaţă în grabă, la renunţarea la micul dejun şi graba de a ajunge la muncă, nu merită osteneala. Acest obicei nesănătos poate determina probleme de sănătate mentală cum ar fi anxietatea sau stresul. Trebuie să aveţi grijă ca alarma este eficientă. Sunt şanse mult mai mari să vă daţi jos din pat cu o alarmă care are un sunet puternic sau poate aveţi nevoie de un sunet treptat. Încercaţi-o pe cea care funcţionează pentru dumneavoastră şi păstraţi-o pe aceea.

3. Setaţi-vă ceasul intern

De fiecare dată când călatoriţi realizaţi că ceasul dumneavoastră intern este setat după programul de acasă. Uneori însă ceasul nostru intern nu este setat nici acasă. Melatonina este secretul pentru fixarea ceasului intern. Conform unui studiu al Harvard Medical School  arată că persoanele care dorm noua ore pe noapte  secretă mai mult din hormonul melatonină decât cei care dorm mai puţin de şase ore. Există specialişti care pot măsura nivelul de melatonină din organism.

4. Beţi o cană de apă cu lămâie

O cană de apă cu lămâie ajută la intensificarea metabolismului, la detoxifiere, la echilibrarea ph-ului făcându-l mai puţin acid ceea ce reduce riscul de boala. Acest obicei poate ajuta dând un imbold metabolismului şi scăpându-vă de poftele nesănătoase.

5. Programaţi-vă antrenamentele dimineaţa

Observaţi cum vă simţiţi după antrenamente în funcţie de perioada zilei în care le faceţi. Exerciţiile fizice intense dau un plus mare de energie. Deci dacă faceţi sport dimineţile veţi fi plini  de energie întreaga zi. Conform discovergoodnutrition.com antrenamentele de dimineaţă determină inima să fie mai activă şi intensifică circulaţia sângelui, ceea ce vă va ajuta să vă simţiti mai activi.

6. Citiţi în pat

Pentru un somn liniştit şi odihnitor este indicat să păstraţi tehnologia în afara dormitorului. Ecranele aprinse ale telefonului sau laptopurilor pot stimula atenţia pe parcursul nopţii. Dar conform unor studii recente, cititul ştirilor dimineaţa sau verificarea emailului poate fi o modalitate bună de a ne trezi mintea.

 7. Luaţi un mic dejun consistent în fier

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dar dacă lipseşte fierul, s-ar putea ca la sfârşitul zilei să vă simtiţi lipsiti de energie. “Deficienţa de fier poate determina leneveală, iritare, slăbiciune şi incapacitate de concentrare”, conform Time.com. Lipsa fierului din organism afectează cantitatea de oxigen primită de corp. Asiguraţi-vă că micul dejun include alimente cum ar fi: ouă, legume verzi, unt de arahide, fasole sau branza tofu. Adăugaţi şi nişte suc de portocale deoarece vitamina C din citrice ajută la absorbţia fierului.

8. Imbracaţi-vă cu atitudine

Indiferent dacă munciţi de acasă sau în ture, este important să diferenţiaţi hainele de muncă. Dacă ne rezumăm la haine comode de casă, mintea noastra va fi lipsită de motivaţie şi se va relaxa în continuare.

9. Calmaţi-vă şi meditaţi

O minte limpede vă va ajuta să fiţi mai concentrat şi să abordaţi mai uşor sarcinile zilnice. Nu veţi fi acoperit de treburi şi nici nu veţi mai găsi scuze dacă aveţi mintea limpede. Este suficient să meditaţi doar cinci minute în fiecare dimineaţă. Nu ştiţi cum să o faceţi. Găsiti un loc liniştit din casă, aşezaţi-vă comfortabil, puneţi o muzică relaxantă dacă doriţi (este foarte bine şi dacă preferaţi să staţi în linişte) şi concentraţi-vă asupra respiraţiei lente. Dacă transformaţi meditaţia într-un obicei veţi avea mintea limpede, o stare de spirit mai bună şi mai multă energie în fiecare zi.

10. Nu dormiţi mai mult în weekend

Deşi ideea că este weekend ne determină să lenevim mai mult, este bine să ne păstrăm acelaşi program ca şi în timpul săptămânii. În acest fel nu ne dăm peste cap ceasul intern şi putem dedica mai mult timp diferitelor activităţi de weekend. În plus, ne va fi mai uşor să ne trezim luni dimineaţă.

sursa : fitnessrepublic.com


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(37 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

In Ploiesti gasiti paine traditionala romaneasca coapta in cuptor cu lemne fara E-uri

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate
Castelul Peleş, gazda unei plimbări pe Calea Victoriei în Bucureştiul InterbelicMagazin

castelul peles gazda unei plimbari pe calea victoriei in bucurestiul interbelic
Muzeul Naţional Peleş anunţă că astăzi, 27 iulie 2016, ora 12:00, reşedinţa regală va fi gazda unui eveniment de excepţie, interpretare a vremurilor de odinioară. Administraţia muzeului, ne invită să fim prezenţi la evenimentul desfăşurat în sala de concerte a Castelului Peleş, pentru "o...


Artimetică extrem de haioasă. Incercaţi şi Dvs!Magazin

artimetica extrem de haioasa incercati si dvs
Un joc foarte haios pentru pasionaţii de matematică vă va arăta ce amuzantă poate fi aritmetica. Dacă nu sunteţi foarte priceput în a calcula rapid, puteţi folosi un calculator pentru ajutor. Acest joc este valabil doar în anul 2016 (sanchi!) Iată un calcul artimetic simplu şi foarte haios:...


Adrian Ghenie, unul dintre cei mai valoroşi artişti româniMagazin

adrian ghenie unul dintre cei mai valorosi artisti romani
Lucrarea „Self-Portrait as Vincent Van Gogh” a pictorului român Adrian Ghenie a fost vândută acum două zile, la o licitaţie Sotheby's, pentru suma de 2,27 milioane de euro. Adrian Ghenie a absolvit Universitatea de Arte din Cluj, unde l-a avut profesor pe reputatul pedagog Ioan Sbârciu, şi a...


O româncă, prima femeie arhitect din lumeMagazin

o romanca prima femeie arhitect din lume
Născută la Bucureşti în 1894 şi nepoată a peisagistului român Ion Andreescu, Maria rămâne orfană de mamă la vârsta de nouă ani. Are grijă de gospodărie şi de cei trei fraţi ai săi, studiază acasă, iar la 18 ani intră prima la Şcoala Superioară de Arhitectură. Simultan, urmează cursurile...


Albumele de pe Google Photos pot avea comentariiMagazin

albumele de pe google photos pot avea comentarii
Facilitatea a fost introdusă pe toate versiunile disponibile ale platformei, respectiv pe terminalele Android şi iOS, dar şi pe cea disponibilă pe internet, asemenea celorlalte platforme de socializare. Însă deocamdată cei care văd anumite fotografii sau albume în Google Photos nu pot apăsa...


Design si programare web: ing. Constantin Iancu
ISSN 2501-8612, ISSN-L 2501-8612
Actualizat la 18 martie 2019
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
republicanii.ro