Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Joi, 6 august 2020 - 9:37:07
republicanii

Un român, câştigătorul unei competiţii internaţionale de fotografie cu o imagine magnifică


15 iunie 2016

Fotograful român Alex Conu a câştigat o competiţie internaţională de astrofotografie dedicată frumuseţii cerului nocturn.

În vârstă de 33 de ani, fotograful Alex Conu este specializat în astrofotografie şi s-a stabilit recent în Norvegia.

La cea de-a 7-a ediţie a competiţiei „Earth & Sky Photo Contest” (Concursul de fotografie „Pământ şi cer”) au fost trimise fotografii realizate în 57 de ţări, în perioada 2015-2016.

Concursul a fost deschis tuturor fotografilor din lume, fie ei profesionişti sau amatori, indiferent de vârstă. Fotografiile trimise au fost împărţite în două categorii: „Frumuseţea cerului nocturn” şi „Împotriva luminilor”.

Alex Conu a fost marele câştigător al concursului. De asemenea, el a câştigat şi premiul întâi la categoria „Împotriva luminilor”. Imaginea sa, „Luminile nordului deasupra Insulelor Lofoten”, a fost realizată pe un vârf de munte din Insulele Lofoten, Norvegia.

„Pe 7 octombrie 2015 am decis să urc pe vârful Muntelui Reinebringen ca să fotografiez luminile nordului deasupra Reine, unul dintre cele mai pitoreşti sate din Norvegia”, a explicat Alex.

„Scenele de pe Muntele Reinebringen sunt adesea frumoase, dar aceasta a ieşit în evidenţă. Aurora care se răsuceşte pe cer pare să fie un ecou al luminilor şerpuite aflate de-a lungul ţărmurilor”, a comentat Jim Richardson, unul dintre membrii juriului.

Competiţia de fotografie este organizată începând cu anul 2009 de „The World at Night” (TWAN – “Lumea pe timp de noapte”), în colaborare cu Observatorul astronomic optic din SUA (NOAO) şi cu „Luna mondială a astronomiei”, un program al „Astronomilor fără frontiere”.

Scopul competiţiei este de a transmite publicului mesajul că oamenii trebuie să conserve ce a mai rămas din frumuseţea cerului nocturn, care este în pericol din cauza poluării luminoase tot mai puternice din marile oraşe.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(32 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

In Ploiesti gasiti paine traditionala romaneasca coapta in cuptor cu lemne fara E-uri

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate
La 7 ani, ploieşteanca Larisa Petre a urcat pe podium la Mamaia CopiilorMagazin

la 7 ani ploiesteanca larisa petre a urcat pe podium la mamaia copiilor
Ploieştiul a strălucit, în acest an, la Mamaia Copiilor (21-24 iulie). La numai 7 ani, Larisa Petre a câştigat premiul al III-lea la secţiunea Creaţie, una dintre cele mai dificile probe ale concursului. Dincolo de performanţa calificării la acest concurs, unde selecţia este una extrem de dură...


10 ritualuri care te vor ţine în formă toată ziuaMagazin

10 ritualuri care te vor tine in forma toata ziua
Modul în care ne începem ziua este foarte important, iar o rutină matinală ne poate ajuta să ne păstrăm fericiţi, sănatoşi şi în formă. Iată 10 obiceiuri care pot însemna începutul unei zilei pline de succes. 1. Exerciţiile de dimineaţă Ai crede că după o noapte de somn te trezeşti proaspăt...


PODUL LUI TRAIAN – Unul din cele mai importante obiective turisticeMagazin

podul lui traian  unul din cele mai importante obiective turistice
Podul lui Traian a fost un pod construit de Apolodor din Damasc, arhitectul Columnei, între primăvara anului 103 şi primăvara anului 105 pe Dunărea de Jos, la est de Porţile de Fier, în oraşul Drobeta-Turnu Severin. Scopul construcţiei a fost de a facilita transportul trupelor romane conduse...


Cât îngraşă brânza cu roşiiMagazin

cat ingrasa branza cu rosii
Roşiile cu brânză reprezintă pentru mulţi dintre noi un adevărat deliciu culinar. Nutriţionistul Mihaela Bilic crede însă că acest răsfăţ al simţurilor ‘’ne ajută’’ să ne îmbogăţim cu câteva kilograme. “E vremea roşiilor cu brânză. Ce poate fi mai savuros, delicios şi de sezon...


Biserică transformată în bibliotecăMagazin

biserica transformata in biblioteca
Blasfemie poate pentru feţele bisericeşti, pentru mulţi, sigur un fapt inedit! Pentru ceilalţi este o realizare cu totul neinteresantă; oricum nu calcă nici pe la biserica, darămite la bibliotecă. Ei bine, este vorba despre o ispravă a unui arhitect născut pe meleagurile noastre, dar stabilit...


Design si programare web: ing. Constantin Iancu
ISSN 2501-8612, ISSN-L 2501-8612
Actualizat la 2 decembrie 2019
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
republicanii.ro