Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Marţi, 21 mai 2019 - 10:42:01
republicanii

Dieta Anei Aslan, femeia care a descoperit elixirul tinereţii. Rasol şi sufleu, preparatele de bază


10 august 2016

Celebrul medic Ana Aslan a trăit aproape 92 de ani, iar longevitatea s-a datorat nu doar genelor moştenite, ci şi unei diete echilibrate. Conform ei, normal, o zi a unei persoane, din punct de vedere al alimentaţiei trebuie să arate aşa: micul dejun, gustare, prânz (Ana Aslan lua prânzul la maximum 13:30), gustare, cină (la 18:00 – 19:00).
 
Ana Aslan s-a născut la Brăila în 1897  şi a urmat cursurile Facultăţii de Medicină din Bucureşti. Din 1952, a devenit director al Institutului de Geriatrie, numărându-se printre pionierii gerontologiei medicale mondiale.
Ana Aslan a fost cea care a descoperit beneficiile terapeutice ale procainei prin tratament de lungă durată în doze mici. Procaina devine ingredientul principal al medicamentului Gerovital H3, produs original românesc şi primul medicament creat anume pentru întârzierea procesului de îmbătrânire.
 
Ioana Preda a fost menajera Anei Aslan mai bine de zece ani. Ştie fiecare secret al profesoarei. De exemplu, era foarte atentă la siluetă.
„Carnea de vită era nelipsită. Se îngrijea foarte mult, nu se sătura nicoadata, când îi era foame zicea: dă-mi o bomboană. Ţinea la siluetă. O bomboană, atâta lua şi gata”, povesteşte Ioana Preda.
„Ştia să mănânce bine, îi plăcea să mergă la marile restaurante, să comande mâncăruri de calitate, dar în acelaşi timp ştia să şi gătească. E adevărat că avea bucătarul ei, dar avea preparate pe care le făcea singură”.
„Întodeauna lua masa la 1:30 îmbrăcată, chiar dacă era singură la masă, cu o ţinută frumoasă, cu bijuterii, respecta acest ritual”, adaugă ea.
Ana Aslan era învăţată să mănânce corect, la ore fixe, sănătos. Medic fiind, Ana Aslan a adus această bună cuviinţă a hrănirii şi în dieta pacienţilor săi. Totul trebuia să fie cât mai natural, trebuiau evitate alimentele din conservă. Alimentaţia era menită să aducă în mod natural ceea ce are nevoie organismul. Fără substanţe inutile. Multe legume, multe fructe şi, bineînţeles, multă mişcare.
 
La capitolul carne avea un fel de clasificare: carnea de vacă, peştele, pasărea, miel/oaie, porc. Dar porcul nu prea îl recomanda. Apoi recomanda ficatul, limba, în general carne de la animalele care se hrănesc, la rândul lor, mai curat. Şi toate rasol! Câteodată, le prefera făcute le cuptor.
 
Ce mânca Ana Aslan? Avea şi mâncăruri preferate: supă de vită clară, cu crutoane, pătrunjel şi piper, crap pe varză murată, pană de somn, rasol de şalău cu lămâie, sărmăluţe fără orez, pilaf de pasăre, curcan, ciuperci cu caşcaval la cuptor. Şi avea şi o slăbiciune dulce: îi plăcea tortul “Buturugă”, făcut în casă.
 
Ana Aslan şi-a ţinut viaţa personală departe de ochii presei. Nu a avut copii şi nu a fost căsătorită niciodată. Apropiaţii spun că unul dintre motive pentru care nu a avut o familie este legat de muncă.

Sursa : one.ro 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(493 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

In Ploiesti gasiti paine traditionala romaneasca coapta in cuptor cu lemne fara E-uri

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate




Povestea Baronului BELLU, cel care a dat numele celebrului cimitir din Bucureşti



Magazin

povestea baronului bellu cel care a dat numele celebrului cimitir din bucuresti
Puţină lume ştie cine a fost şi ce a însemnat în istoria şi cultura noastră această familie de aromâni veniţi din Macedonia. Se pare că adevăratul donator al terenului pentru cimitir a fost Barbu Bellu, la intervenţia lui C.A. Rosetti, pe atunci primar al Capitalei. Se întâmpla în 1853. Pe...


Castelul de Lut Valea Zânelor este un obiectiv turistic de vis VIDEO



Magazin

castelul de lut valea zanelor este un obiectiv turistic de vis video
Castelul de lut Valea Zânelor construit de doi tineri în Porumbacu de Sus, judeţul Sibiu, îi fascinează pe străini. Aceştia îl compară cu o construcţie desprinsă parcă din basmele lui Tolkien, cu hobbiţi şi alte creaturi fantastice. Castelul de lut urmează să fie deschis, însă chiar şi aşa...


Un videoclip despre România promovat de National Geographic



Magazin

un videoclip despre romania promovat de national geographic
Clipul „Weekend-ul tău în România”, promovat de National Geographic, a fost urmărit de milioane de oameni din întreaga lume. „Ai căutat în atâtea locuri să simţi ceva complet nou. Este ceea ce vei găsi în România. E locul disputat de împăraţi, unde grecii, otomanii şi genovezii s-au întâlnit...


Cum se pregătesc avocaţii pentru vacanţa de vară - «TO DO LIST»



Magazin

cum se pregatesc avocatii pentru vacanta de vara - to do list
Acest material este doar despre acei avocaţi norocoşi care au câteva zile prăpădite de concediu. Pentru ceilalţi, care nu vor simţi briza mării sau vântul muntelui, nu avem ce scrie! Asta e! Poate de Crăciun, cu voia Domnului, veţi sta şi voi acasă trei zile. Vacanţa judecătorească este în...


România, o ţară cu piesaje de poveste



Magazin

romania o tara cu piesaje de poveste
Ţara noastră ascunde multe locuri de o frumuseţe ireală, care par desprise din poveşti şi sunt foarte puţin cunoscute. Turiştii străini aleg să vină în România pentru minunatele peisaje, iar oamenii sunt foarte primitori şi calzi. Vă prezentăm 3 locuri din România desprinse din poveşti. 1....


Design si programare web: ing. Constantin Iancu
ISSN 2501-8612, ISSN-L 2501-8612
Actualizat la 18 martie 2019
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
republicanii.ro