Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Duminică, 8 decembrie 2019 - 6:26:10
republicanii

Biroul Permanent al Camerei se reuneşte miercuri pentru a lua act de demisia lui Olteanu


10 august 2016

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se reuneşte miercuri la ora 11.00 pentru a lua act de demisia lui Bogdan Olteanu şi a demara procedurile pentru nominalizarea unui nou viceguvernator în cadrul BNR, au declarat marţi pentru Mediafax surse parlamentare.
Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a fost convocat în plină vacanţă parlamentară - miercuri la ora 11:00, pe ordinea de zi a şedinţei fiind înscrisă şi demisia viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, au declarat surse parlamentare pentru Mediafax.
 
Membrii Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României, cu nominalizarea conducerii executive, sunt numiţi de Parlament, la propunerea comisiilor permanente de specialitate ale celor două Camere ale Parlamentului, pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului, potrivit Statutului Băncii Naţionale.
 
În cazul descompletării consiliului de administraţie, completarea locurilor vacante se face pe funcţia respectiva prin numirea unui nou membru de către Parlament, se mai arată în Statutul BNR.
 
Potrivit procedurii, BNR înştiinţează Parlamentul cu privire la vacantarea funcţiei, iar Birourile Permanente reunite convoacă cele două comisii pentru buget. Comisiile, în şedinţă comună, îi audiază pe candidaţi şi redactează un raport care urmează să fie votat de plenul comun al celor două camere ale legislativului.
 
În vreme ce copreşedintele PNL Vasile Blaga a subliniat că postul revine PNL, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că social-democraţii vor avea propria nominalizare. "Ni se cuvine nominalizarea, există un algoritm parlamentar care a funcţionat întotdeauna, s-a respectat întotdeauna. Nu văd de ce nu s-ar respecta şi acum. Dar nu discutăm de nume acum, când va fi cazul", a arătat Vasile Blaga săptămâna trecută.
 
Întrebat dacă se gândeşte să facă o numire pentru postul de viceguvernator al BNR sau susţine varianta PNL, Dragnea a spus: "Da ce, BNR-ul e instituţia PNL-ului?".
 
"Nu există în lege prevăzute locuri pentru grupurile parlamentare. Parlamentul într-adevăr votează. Le-am cerut colegilor mei din cele două Birouri Permanente să convoace un Birourile Permanente Reunite pentru a stabili data când să se voteze şi noi vom propune sau vom susţine pe cineva care chiar să aibă o pregătire pentru acest post care este un post foarte important", a precizat Liviu Dragnea. De asemenea, liderul social-democraţilor a precizat că această convocare va avea loc în sesiunea din toamnă.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(54 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

In Ploiesti gasiti paine traditionala romaneasca coapta in cuptor cu lemne fara E-uri

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate
Băsescu: Legea votului prin corespondenţă va fi un mare eşecPolitic

basescu legea votului prin corespondenta va fi un mare esec
"Guvernanţi, preveniţi un dezastru la legislative! Este evident că legea votului prin corespondenţă va fi un mare eşec. Românii din străinătate nu se înscriu pe listele electorale. Am discutat cu mulţi dintre cei care lucrează în străinătate şi explicaţia lor este simplă: pe de o parte...


Ponta despre PRU: Este nevoie în România de un partid şi de o mişcare politică autenticăPolitic

ponta despre pru este nevoie in romania de un partid si de o miscare politica autentica
Deputatul social-democrat Victor Ponta a afirmat, miercuri seară, că nu a discutat cu conducerea PSD despre Partidul România Unită, dar subliniază că România are nevoie "de un partid şi de o mişcare politică autentică, nu creată prin laboratoare". El a declarat, miercuri seară, la la B1 TV, că...


Guvernul a declarat ziua de 2 septembrie zi de doliu naţionalPolitic

guvernul a declarat ziua de 2 septembrie zi de doliu national
Guvernul a declarat ziua de vineri, 2 septembrie, zi de doliu naţional în memoria românilor decedaţi în urma cutremurului din Italia, instituţiile urmând să arboreze drapelul în bernă. Potrivit documentului publicat de Guvern, în ziua de 2 septembrie toate instituţiile şi autorităţile...


Băsescu a pus gând rău Antena 3. "O să-i demontez piesă cu piesă"Politic

basescu a pus gand rau antena 3 o sa-i demontez piesa cu piesa
Fostul preşedinte Traian Băsescu a intervenit telefonic la B1 TV după condamnarea fratelui său la patru ani de închisoare cu executare. "Este o lovitură. Ca frate, nu mi-e uşor. A fost condamnat la patru ani. Înţeleg că dezbaterea e cât va face, trei-patru luni. Asta e mai puţin...


Guvernul negociază data alegerilor cu liderii politici şi înclină spre 11 decembriePolitic

guvernul negociaza data alegerilor cu liderii politici si inclina spre 11 decembrie
"Guvernul a propus două variante pentru organizarea alegerilor parlamentare, 4 şi 11 decembrie, cu accent pe 11 decembrie, deoarece pe 4 este prea devreme faţă de 1 Decembrie, de zilele libere. S-au purtat şi se poartă în continuare negocieri cu reprezentanţii partidelor politice", au...


Design si programare web: ing. Constantin Iancu
ISSN 2501-8612, ISSN-L 2501-8612
Actualizat la 2 decembrie 2019
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
republicanii.ro