Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Miercuri, 21 august 2019 - 10:45:00
republicanii

Biroul Permanent al Camerei se reuneşte miercuri pentru a lua act de demisia lui Olteanu


10 august 2016

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se reuneşte miercuri la ora 11.00 pentru a lua act de demisia lui Bogdan Olteanu şi a demara procedurile pentru nominalizarea unui nou viceguvernator în cadrul BNR, au declarat marţi pentru Mediafax surse parlamentare.
Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a fost convocat în plină vacanţă parlamentară - miercuri la ora 11:00, pe ordinea de zi a şedinţei fiind înscrisă şi demisia viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, au declarat surse parlamentare pentru Mediafax.
 
Membrii Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României, cu nominalizarea conducerii executive, sunt numiţi de Parlament, la propunerea comisiilor permanente de specialitate ale celor două Camere ale Parlamentului, pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului, potrivit Statutului Băncii Naţionale.
 
În cazul descompletării consiliului de administraţie, completarea locurilor vacante se face pe funcţia respectiva prin numirea unui nou membru de către Parlament, se mai arată în Statutul BNR.
 
Potrivit procedurii, BNR înştiinţează Parlamentul cu privire la vacantarea funcţiei, iar Birourile Permanente reunite convoacă cele două comisii pentru buget. Comisiile, în şedinţă comună, îi audiază pe candidaţi şi redactează un raport care urmează să fie votat de plenul comun al celor două camere ale legislativului.
 
În vreme ce copreşedintele PNL Vasile Blaga a subliniat că postul revine PNL, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că social-democraţii vor avea propria nominalizare. "Ni se cuvine nominalizarea, există un algoritm parlamentar care a funcţionat întotdeauna, s-a respectat întotdeauna. Nu văd de ce nu s-ar respecta şi acum. Dar nu discutăm de nume acum, când va fi cazul", a arătat Vasile Blaga săptămâna trecută.
 
Întrebat dacă se gândeşte să facă o numire pentru postul de viceguvernator al BNR sau susţine varianta PNL, Dragnea a spus: "Da ce, BNR-ul e instituţia PNL-ului?".
 
"Nu există în lege prevăzute locuri pentru grupurile parlamentare. Parlamentul într-adevăr votează. Le-am cerut colegilor mei din cele două Birouri Permanente să convoace un Birourile Permanente Reunite pentru a stabili data când să se voteze şi noi vom propune sau vom susţine pe cineva care chiar să aibă o pregătire pentru acest post care este un post foarte important", a precizat Liviu Dragnea. De asemenea, liderul social-democraţilor a precizat că această convocare va avea loc în sesiunea din toamnă.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(53 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

In Ploiesti gasiti paine traditionala romaneasca coapta in cuptor cu lemne fara E-uri

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate
Prefectura Prahova s-a pregătit pentru alegerile parlamentarePolitic

prefectura prahova s-a pregatit pentru alegerile parlamentare
În vederea organizării în bune condiţii a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2016, în perioada 04. - 10.11.2016, în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Prahova au fost desfăşurate următoarele acţiuni: — Au fost centralizate dispoziţiile cu privire la delimitarea...


Copiii până în 3 ani vor putea fi excluşi de la plata întreţineriiPolitic

copiii pana in 3 ani vor putea fi exclusi de la plata intretinerii
Copiii de până la trei ani vor putea fi excluşi din numărul persoanelor care plătesc cheltuielile cu apa, căldura sau gazul în cadrul asociaţiilor de proprietari, potrivit unui proiect de lege adoptat marţi de Senat. Copiii de până la trei ani vor putea fi excluşi din numărul persoanelor...


PRU îl invită pe Victor Ponta să preia conducereaPolitic

pru il invita pe victor ponta sa preia conducerea
Partidul ultra-naţionalist România Unită, condus de fostul deputat social-democrat Bogdan Diaconu, racolează masiv parlamentari PSD. Cei mai mulţi sunt apropiaţi ai lui Victor Ponta. Ultima achiziţie este Sebastian Ghiţă, fost deputat PSD, membru al Comisiei SRI din Parlament şi prieten al...


Scandal în Parlament după adoptarea creşterilor salariale. PNL aduce acuzaţii de fraudăPolitic

scandal in parlament dupa adoptarea cresterilor salariale pnl aduce acuzatii de frauda
Adoptarea legii pentru aprobarea OUG 20 este contestată, în condiţiile în care deputatul PNL Mircea Toader şi independentul Remus Cernea au cerut apel nominal, iar majoritatea parlamentară a respins solicitarea, numărătoarea PNL susţinută de fotografii arătând 168 de aleşi prezenţi, nu...


Victor Ponta este convins că PSD şi ALDE vor câştiga alegerile parlamentarePolitic

victor ponta este convins ca psd si alde vor castiga alegerile parlamentare
Fostul premierul Victor Ponta se declară convins că la alegerile parlamentare din decembrie românii ”vor susţine PSD-ALDE”, care să continue programul Uniunii Social Liberale din 2012. ”Salut şi susţin anunţul făcut ieri de preşedintele Liviu Dragnea privind decizia PSD de a face majoritate şi de...


Design si programare web: ing. Constantin Iancu
ISSN 2501-8612, ISSN-L 2501-8612
Actualizat la 18 martie 2019
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
republicanii.ro