Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Duminică, 20 octombrie 2019 - 5:11:34
republicanii

Claudiu Tudor: „Singurul loc în care puteam să-mi găsesc motivaţia era Petrolul, prin suporteri, stadion şi ceea ce simt pentru echipă!”


10 august 2016

La 31 de ani, Claudiu Tudor este cel mai experimentat jucător pe care Tavi Grigore se bazează în proiectul „Noul Petrolul”. Recunoaşte că, lipsindu-i motivaţia, era aproape de momentul retragerii, iar propunerea de a se îmbrăca din nou în galben-albastru a venit la fix. Se întoarce la echipa pentru care a debutat la 16 ani, pe când era „căpitanul” echipei naţionale de juniori a României, după care a urmat un periplu pestriţ: la Universitatea Craiova, Sheriff Tiraspol, Juventus Bucureşti, CSM FC Ploieşti, CSMS Iaşi, SC Bacău, UTA, CS Afumaţi şi Voinţa Snagov. Vrea să pună umărul la renaşterea echipei care l-a dat fotbalului, dar cea mai frumoasă motivaţie este aceea că Lucas, fiul lui de numai 3 ani, trebuie să-l vadă jucând pentru Petrolul, pe Stadionul „Ilie Oană”!- Claudiu, te-ai întors la Petrolul. Cum e corect, după 14 ani sau după 6 ani, ţinând cont că ai jucat şi pentru CSM FC Ploieşti în perioada 2008-2010?

Claudiu Tudor: Eu simt că după şase ani, pentru că, deşi din punct de vedere al numelui nu am jucat atunci pentru Petrolul, am avut şi atunci suporterii lângă noi. A fost un proiect similar celui de acum, doar că se numea FC Ploieşti. Era echipa oraşului şi atunci am venit tot pentru ideea de Petrolul.

- Ce te-a determinat să te implici în acest proiect?

C. T.: În primul rând faptul că este vorba despre Petrolul şi se află într-un moment dificil. Nu aveam cum să refuz şi să nu vin să ajut. E echipa mea de suflet şi nu aveam cum să nu răspund pozitiv!

- Erai, totuşi, într-un moment în care păreai mai aproape de ideea de a renunţa la fotbal.

C.T.: E adevărat, iar asta s-a întâmplat din cauza la ceea ce se petrece în fotbal, a inconstanţei, a salariilor modeste, a lipsei ideii de manageriat. Mă gândeam serios să încerc în alt domeniu, să caut altă cale de a-mi câştiga existenţa. Ultimele experienţe de la Afumaţi sau Snagov m-au făcut să gândesc aşa. Nu mi-am găsit motivaţia de a continua. După ce am plecat de la Iaşi, nu a mai fost aceeaşi motivaţie pentru fotbal, pentru că am fost la echipe care nu doreau să facă ceva notabil în fotbal. La UTA am avut ceva determinare, pentru că am găsit ceva similar ca la Ploieşti şi aşa am şi reuşit să pomovăm. Când m-am dus eram la patru puncte de echipa de pe primul loc, Naţional Sebiş, dar am promovat având patru puncte avans. Sincer, singurul loc în care puteam să-mi găsesc motivaţia era Petrolul, prin suporteri, stadion şi ceea ce simt pentru echipă.

- Cum s-au derulat „negocierile”?

C.T.: Concret, m-au sunat Cristi Vlad şi Tavi Grigore şi am purtat discuţii foarte scurte. Nu a fost nevoie de mai mult. Nu au avut mult de vorbit. Le-am spus că indiferent de ce propunere financiară au, accept oricum. De altfel, nici până la momentul acesta nu am discutat despre o sumă, nefiind primordial pentru mine acest aspect. Sigur voi semna un contract pentru a se face transferul, dar va fi o sumă modică. Sincer, a contat foarte mult că băiatul meu, Lucas, care are 3 ani, este foarte atras de fotbal şi de Petrolul şi mi-am dorit să-i dau prilejul să vină şi să mă vadă jucând pentru echipă, pe Stadionul „Ilie Oană”.

- Ai juca în premieră pe „Ilie Oană”?

C.T.: Nu. Am jucat pe Ilie Oană cu Petrolul, când eram la Iaşi şi am rămas impresionat că, atunci când am condus cu 1-0, suporterii au început să cânte mai tare. Atunci am ştiut că vreau să joc din nou, cândva, pentru echipa mea de suflet şi iată că a apărut această ocazie, acum.

- Cum se vede noua echipă a Petrolului, din interior?

C.T.: Ca orice început, e greu, este o echipă fără omogenitate. Sunt câţiva jucători cu experienţă, dar au ceva probleme, suspendări, accidentări, şi pe termen scurt nu ştiu dacă ne putem folosi de ei. Nu va fi deloc uşor la început. E clar că mai avem nevoie de întăriri, de jucători buni. Sunt copii talentaţi, buni, dar au nevoie de puţin timp şi de multă muncă pentru a putea să crească. Pentru ei e important ca acest proiect să meargă mai departe pentru a putea să crească şi să ajute Petrolul pe viitor. E o şansă să joace de la această vârstă pentru Petrolul şi trebuie să profite de ea!

- Obiectivul promovării cum ţi se pare?

C.T.: Nici nu există altă discuţie, nici în vestiar, decât aceea de a promova de la an la an. La Petrolul nu poţi să-ţi propui să rămâi în Liga A sau în Liga a III-a. O să încerc să le transmit şi eu în vestiar că cine nu crede în acest obiectiv nu are ce căuta la Petrolul. Totodată, sunt convins că şi la echipele celelalte din Liga A, o dată ce au văzut că s-a înscris Petrolul, s-a creat emulaţie ce va naşte orgolii. Dar sunt convins că vom reuşi să promovăm. Toate echipele din judeţ vor avea două meciuri pe sezon în care vor da 100%.

- Pentru tine, ţinând cont că eşti cel mai experimentat jucător din lot, e o responsabilitate în plus?

C.T.: Desigur. Este o responsabilitate pentru că  joc pentru Petrolul, pentru că voi avea copiii, familia, prietenii în tribună şi va trebui să nu-i dezamăgesc. Nu poate exista motivaţie mai mare! În plus, când intri pe teren şi cântă imnul Petrolului, nu ai cum să nu ai motivaţie şi să nu se facă pielea de găină pe tine.

- Apropo de imn, cum a fost la reunire?

C.T.: A fost o surpriză foarte plăcută. Ne aşteptam să fie lume, dar suporterii ne-au depăşit aşteptările. Şi tot ce s-a creat zilele următoare, pe reţelele de socializare, toată lumea a reacţionat extraordinar, am primit foarte multe telefoane din parte prietenilor care îşi vor procura abonamente... A fost extraordinar şi sunt sigur că vor fi mult mai mulţi la jocurile oficiale.

- Chiar, va fi greu să te motivezi cu AS Tufeni, să spunem?

C.T.: Cred că la meciurile de acasă nu se poate pune problema de motivare. Când intri pe stadion, asculţi imnul şi ai suporterii în spate, nu ai cum să nu fii motivat! Probabil va fi puţin mai greu la meciurile în deplasare, dar acolo suntem obligaţi, chiar dacă întâlnim terenuri grele, să ne automotivăm.

- Cu Tavi Grigore cum te înţelegi?

C.T.: Cred că nimic nu este întâmplător în viaţă. Am plecat de la Petrolul, în 2002, când antrenor era Tavi Grigore, poate că am greşit şi nu am avut răbdarea necesară pentru a-mi aştepta rândul. Şi mă întorc când este antrenor el şi preşedinte unul dintre foştii colegi cu care am avut o relaţie foarte bună, Cristi Vlad. Poate că dacă atunci erau regulile de acum, cu jucător „sub 21” obligatoriu pe teren, cu siguranţă eram mult mai departe. Ca să vă răspund, sunt plăcut impresionat de modul în care se lucrează. Nu am repetat vreun antrenament de când am început şi chiar vorbeam cu băieţii că sunt antrenamente foarte frumoase.

- E o problemă că la startul campionatului veţi avea mai puţin de trei săptămâni de antrenamente şi un singur meci amical în picioare?

C.T.: Sincer, nu ştiu nivelul Ligii A Prahova, dar normal o echipă are măcar 3-4 amicale jucate, iar noi niciunul sau unul, după jocul de sâmbătă, de la Blejoi. Deci e clar că din punct de vedere al omogenităţii vom avea o problemă. Dar suntem Petrolul şi trebuie să reuşim într-un fel să o scoatem la capăt. Poate că şi acesta este unul dintre motivele pentru care Păuleştiul a refuzat să amâne meciul din prima etapă, ştiind că nu avem omogenitate şi prea multe zile de antrenament.

- Se poate spune că ai tot făcut paşi înapoi în ultimele sezoane?

C.T.: E clar că o dată cu pierderea motivaţiei am făcut şi eu paşi înapoi, dar cred că acum mă simt foarte motivat să urc cu acest proiect şi să ajut atât cât voi putea. Mi-aş dori ca meciul de retragere să fie în Liga I la Petrolul!

- În final, ai un mesaj pentru suporteri?

C.T.: Nu doar pentru suporteri, deoarece ei sunt lângă echipă necondiţionat, ci pentru tot oraşul. Sperăm ca autorităţile locale să fie aproape de echipă, iar oamenii cu bani din oraş să ajute Petrolul, pentru că este echipa oraşului şi acum, la greu, se văd oamenii care iubesc cu adevărat culorile galben-albastre!

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(1712 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

In Ploiesti gasiti paine traditionala romaneasca coapta in cuptor cu lemne fara E-uri

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate
Doralin Bârziloiu va arbitra meciul dintre Petrolul Ploieşti şi CS Cornu!Sport

doralin barziloiu va arbitra meciul dintre petrolul ploiesti si cs cornu
Comisia Judeţeană de Arbitri Prahova a stabilit brigăzile care vor oficia la meciurile etapei a IX-a a Ligii A Prahova, din acest weekend. Confruntarea dintre Petrolul Ploieşti şi CS Cornu, programată mâine seară, cu începere de la ora 19.00, pe arena „Ilie Oană”, i-a fost încredinţată unui...


Două handbaliste de la CSM Ploieşti joacă finala Campionatului Mondial Universitar!Sport

doua handbaliste de la csm ploiesti joaca finala campionatului mondial universitar
Performanţă de excepţie pentru Nicoleta Tudor şi Elena Şerban, handbalistele care reprezintă CSM Ploieşti la Campionatul Mondial Universitar de handbal ce are loc în Spania, la Malaga! Fetele noastre s-au calificat cu naţionala României în finala competiţiei, după ce au câştigat astăzi, cu...


Adi Mutu despre Dan Capră: „Oameni ca el ar trebui să dispară din fotbalul românesc”!Sport

adi mutu despre dan capra oameni ca el ar trebui sa dispara din fotbalul romanesc
Retras în această vară din activitatea competiţională Adrian Mutu a fost prezent, în acastă dimineaţă, în studioul DigiSport Matinal, prilej cu care a vorbit puţin şi despre experienţa de 8 luni de la Petrolul. Mutu a susţinut că are de primit o sumă consistentă de la gruparea ploieşteană şi...


Cu doar opt handbalişti, CSM Ploieşti s-a impus la scor şi la Târgovişte!Sport

cu doar opt handbalisti csm ploiesti s-a impus la scor si la targoviste
Handbaliştii de la CSM Ploieşti şi-au mai trecut, astăzi, o victorie în cont, chiar dacă lotul se subţiază de la o săptămână la alta, iar la Târgovişte s-a mers, până la urmă, cu un lot de doar opt jucători. Faţă de efectivul anunţat înaintea partidei, nu a putut evolua nici portarul Daniel...


Un fotbalist a decedat în timpul unui meci din Cupa FranţeiSport

un fotbalist a decedat in timpul unui meci din cupa frantei
Fotbalistul Ben Idrissa Derme, în vârstă de 34 de ani, a decedat, duminică, în timpul unui meci din Cupa Franţei, pe care echipa sa, AJ Biguglia, din liga a patra, l-a disputat pe teren propriu cu AS Furiani-Agliani, în turul al treilea al competiţiei, informează BBC. Fostul internaţional...


Design si programare web: ing. Constantin Iancu
ISSN 2501-8612, ISSN-L 2501-8612
Actualizat la 18 martie 2019
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
republicanii.ro