Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Sâmbătă, 30 mai 2020 - 2:15:31
republicanii

Situaţia de la CSM Ploieşti continuă să fie fără soluţii!


6 septembrie 2016

Aşteptat cu maxim interes de toată familia CSM Ploieşti, răspunsul Primarului Adrian Dobre cu privire la viitorul clubului s-a transformat într-o vizită pe care edilul a făcut astăzi, la prânz, la sediul din Strada Milcov, acolo unde s-a întâlnit, în prezenţa directorului Cezar Stoichiciu, într-o primă fază, cu echipa de hanbdbal feminin, apoi, ad-hoc, cu mai mulţi coordonatori de secţii.

În principiu, Adrian Dobre a mers pentru a le transmite sportivelor şi antrenorilor că încă nu a găsit soluţia deblocării financiare, dar că s-a rezolvat, cu ajutorul unui sponsor, problema deplasării în Insulele Feroe, pentru meciul de sâmbătă, din Cupa EHF, cu HC Neistin. Asta pentru a se evita penalităţile ce ar decurge dintr-o eventuală neprezentare, atât financiare, cât şi sportive.

După discuţii ce s-au întins pe durata a mai bine de o oră, fetele au transmis că nu au de gând să facă deplasarea dacă nu le apar banii în conturi, cu atât mai mult cu cât unele dintre ele vor avea, în zilele următoare, decizii la memoriile pe care le-au depus la Federaţia Română de Handbal. A rămas ca edilul să mai caute, până vineri, soluţii pentru rezolvarea situaţiei, în caz contrar existând riscul ca echipa de handbal senioare să nu meargă în Insulele Feroe.

A urmat o discuţie ceva mai scurtă pe care Adrian Dobre a avut-o cu mai mulţi coordonatori ai secţiilor sportive din cadrul CSM Ploieşti, evident tot pe tema blocajului financiar şi, în special, a refuzului directorului economic Nicoleta Crăciunoiu de a aproba trimiterea spre club chiar şi a banilor necesari desfăşurării activităţii sportive: pentru înscrierea în competiţii, legitimări, deplasare la meciuri oficiale, masă şamd. Sume pe care clubul are tot dreptul să le primească, în condiţiile în care are Certificat de Identitate Sportivă (vezi foto) şi, prin urmare, îşi desfăşoară activitatea conform Hotărârii nr. 1447/2007 privind aprobarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă.

Conform Capitolului IV din Hotărârea nr. 1447/2007, categoriile de cheltuieli ce pot fi efectuate pentru realizarea acţiunilor sportive sunt: cheltuieli de transport, cheltuieli de cazare, cheltuieli de masă, cheltuieli privind alimentaţia de efort, cheltuieli privind plata arbitrilor, medicilor şi a altor persoane, cheltuieli privind asigurarea persoanelor, a materialelor şi a echipamentului sportiv şi a altor bunuri, cheltuieli pentru achiziţionarea de materiale şi echipament sportiv, cheltuieli medicale şi pentru controlul doping şi alte categorii de cheltuieli.

Iar clubul a respectat Hotărârea nr. 1447/2007 aplicând procedura de atribuire a serviciilor în cauză (masă, transport, servicii medicale etc) prin cerere de oferte conform anexei 2b la OUG 34/2006, în vigoare la data întocmirii contractelor. Documentaţia aferentă fiecărei proceduri de atribuire a fost postată pe site-ul oficial al clubului în termenul prevăzut de lege.

Cât priveşte problema PFA-urilor, atâta timp cât există o adresă a direcţiei juridice din cadrul Primăriei către cea economică, în care se spune clar „apreciem că se impune virarea către CSM Ploieşti a sumelor solicitate, în limita prevederii bugetare, neplata acestor sume echivalând cu nerespectarea obligaţiilor ce derivă din legislaţia aplicabilă în materie”, orice comentariu e de prisos.

Edilul a promis că va studia în cursul zilei de astăzi şi Hotărârea nr. 1447/2007 pentru a verifica în ce măsură este îndreptăţit blocajul total instituit asupra clubului, ce face imposibilă desfăşurarea activităţii.

Sursa: www.csmploiesti.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(325 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

In Ploiesti gasiti paine traditionala romaneasca coapta in cuptor cu lemne fara E-uri

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate
CS Păuleşti, ca şi promovată după 3-1 la Euromania Dumbrăveni!Sport

cs paulesti ca si promovata dupa 3-1 la euromania dumbraveni
Campioana judeţeană CS Păuleşti este cu... un picior şi jumătate în Liga a III-a, după ce a reuşit, ieri, să câştige cu 3-1 (1-0) manşa tur a barajului de promovare, pe terenul campioanei din Vrancea, Euromania Dumbrăveni. Aşa cum antrenorul Iulius Mărgărit a promis cu prilejul conferinţei de...


Gimnastele de la CSM Ploieşti, 13 medalii la „DuGym Cup 2016”!Sport

gimnastele de la csm ploiesti 13 medalii la dugym cup 2016
Delegaţia Clubului Sportiv Municipal Ploieşti care a participat, în perioada 8-10 decembrie, la prima ediţie a „DuGym Cup”, o competiţie internaţională de gimnastică ritmică organizată în premieră în Emirate, se întoarce acasă cu un bilanţ excelent: 13 medalii, dintre care una de aur, şapte...


Dinamo a zdrobit Astra, dar Andone mai vrea doi atacanţi!Sport

dinamo a zdrobit astra dar andone mai vrea doi atacanti
Liga I a oferit, aseară, primul şoc al sezonului, Dinamo reuşind să se impună categoric pe terenul Astrei, cu scorul de 4-1 (2-0). Tripla lui Gnohere (23 penalti, 70 penalti, 76) şi reuşita lui Lazăr (44) au decis victoria „câinilor”, golul de onoare al campioanei fiind marcat de Boldrin...


Campionatul judeţean de fotbal pentru juniori - Rezultate şi clasamenteSport

campionatul judetean de fotbal pentru juniori - rezultate si clasamente
Întrecerile fotbalistice judeţene rezervate juniorilor au continuat la finalul săptămânii trecute cu o nouă etapă. Din păcate, un joc s-a încheiat mai devreme, mai exact partida dintre Rapid Sălciile şi CSO Plopeni, după ce echipa oaspete a părăsit terenul de joc. Vezi rezultatele complete...


Vezi ce a spus Tavi Grigore la finalul partidei de la Păuleşti!Sport

vezi ce a spus tavi grigore la finalul partidei de la paulesti
Dezamăgit de rezultatul consemnat la finele unei partide în care echipa sa a ratat multe ocazii de a se desprinde, antrenorul Petrolului, Octavian Grigore, a declarat la finalul jocului: „Este un punct de plecare în noul proiect, după o săptămână tensionată, plină de evenimente. Am întâlnit...


Design si programare web: ing. Constantin Iancu
ISSN 2501-8612, ISSN-L 2501-8612
Actualizat la 2 decembrie 2019
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
republicanii.ro