Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Marţi, 25 iunie 2019 - 8:53:56
republicanii

Situaţia de la CSM Ploieşti continuă să fie fără soluţii!


6 septembrie 2016

Aşteptat cu maxim interes de toată familia CSM Ploieşti, răspunsul Primarului Adrian Dobre cu privire la viitorul clubului s-a transformat într-o vizită pe care edilul a făcut astăzi, la prânz, la sediul din Strada Milcov, acolo unde s-a întâlnit, în prezenţa directorului Cezar Stoichiciu, într-o primă fază, cu echipa de hanbdbal feminin, apoi, ad-hoc, cu mai mulţi coordonatori de secţii.

În principiu, Adrian Dobre a mers pentru a le transmite sportivelor şi antrenorilor că încă nu a găsit soluţia deblocării financiare, dar că s-a rezolvat, cu ajutorul unui sponsor, problema deplasării în Insulele Feroe, pentru meciul de sâmbătă, din Cupa EHF, cu HC Neistin. Asta pentru a se evita penalităţile ce ar decurge dintr-o eventuală neprezentare, atât financiare, cât şi sportive.

După discuţii ce s-au întins pe durata a mai bine de o oră, fetele au transmis că nu au de gând să facă deplasarea dacă nu le apar banii în conturi, cu atât mai mult cu cât unele dintre ele vor avea, în zilele următoare, decizii la memoriile pe care le-au depus la Federaţia Română de Handbal. A rămas ca edilul să mai caute, până vineri, soluţii pentru rezolvarea situaţiei, în caz contrar existând riscul ca echipa de handbal senioare să nu meargă în Insulele Feroe.

A urmat o discuţie ceva mai scurtă pe care Adrian Dobre a avut-o cu mai mulţi coordonatori ai secţiilor sportive din cadrul CSM Ploieşti, evident tot pe tema blocajului financiar şi, în special, a refuzului directorului economic Nicoleta Crăciunoiu de a aproba trimiterea spre club chiar şi a banilor necesari desfăşurării activităţii sportive: pentru înscrierea în competiţii, legitimări, deplasare la meciuri oficiale, masă şamd. Sume pe care clubul are tot dreptul să le primească, în condiţiile în care are Certificat de Identitate Sportivă (vezi foto) şi, prin urmare, îşi desfăşoară activitatea conform Hotărârii nr. 1447/2007 privind aprobarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă.

Conform Capitolului IV din Hotărârea nr. 1447/2007, categoriile de cheltuieli ce pot fi efectuate pentru realizarea acţiunilor sportive sunt: cheltuieli de transport, cheltuieli de cazare, cheltuieli de masă, cheltuieli privind alimentaţia de efort, cheltuieli privind plata arbitrilor, medicilor şi a altor persoane, cheltuieli privind asigurarea persoanelor, a materialelor şi a echipamentului sportiv şi a altor bunuri, cheltuieli pentru achiziţionarea de materiale şi echipament sportiv, cheltuieli medicale şi pentru controlul doping şi alte categorii de cheltuieli.

Iar clubul a respectat Hotărârea nr. 1447/2007 aplicând procedura de atribuire a serviciilor în cauză (masă, transport, servicii medicale etc) prin cerere de oferte conform anexei 2b la OUG 34/2006, în vigoare la data întocmirii contractelor. Documentaţia aferentă fiecărei proceduri de atribuire a fost postată pe site-ul oficial al clubului în termenul prevăzut de lege.

Cât priveşte problema PFA-urilor, atâta timp cât există o adresă a direcţiei juridice din cadrul Primăriei către cea economică, în care se spune clar „apreciem că se impune virarea către CSM Ploieşti a sumelor solicitate, în limita prevederii bugetare, neplata acestor sume echivalând cu nerespectarea obligaţiilor ce derivă din legislaţia aplicabilă în materie”, orice comentariu e de prisos.

Edilul a promis că va studia în cursul zilei de astăzi şi Hotărârea nr. 1447/2007 pentru a verifica în ce măsură este îndreptăţit blocajul total instituit asupra clubului, ce face imposibilă desfăşurarea activităţii.

Sursa: www.csmploiesti.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(324 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

In Ploiesti gasiti paine traditionala romaneasca coapta in cuptor cu lemne fara E-uri

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate
Transfer de marcă pentru CSM Ploieşti: Darius Hargrove se întoarce în „Olimpia”!Sport

transfer de marca pentru csm ploiesti darius hargrove se intoarce in olimpia
Cel mai longeviv jucător străin din istoria baschetului ploieştean a ultimului deceniu se întoarce în oraşul în care a cunoscut afirmarea pe plan intern şi internaţional. Darius Hargrove (34 ani, poziţia 2-3), fost component al multiplei campioane CSU Asesoft Ploieşti, între 2007-2010...


Calculele naţionalei României pentru calificarea în „optimi” la Euro 2016Sport

calculele nationalei romaniei pentru calificarea in optimi la euro 2016
Echipa naţională de fotbal a României joacă, diseară, de la ora 22.00, meciul decisiv cu Albania pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European din Franţa. Iată care sunt variantele care i-ar putea califica pe „tricolori” şi posibilii adversari din optimi: Calcule pentru...


Ovidiu Oprea va arbitra meciul Petrolul Ploieşti - CS Măneşti!Sport

ovidiu oprea va arbitra meciul petrolul ploiesti - cs manesti
Comisia Judeţeană de Arbitri a stabilit, astăzi, brigăzile care vor oficia la jocurile etapei a XV-a a Ligii A Prahova, din weekend. Chiar dacă au meciuri aparent facile, primele două clasate, CS Blejoi şi Petrolul Ploieşti, au fost tratate cu maximă seriozitate, confruntările pe care acestea...


Judoka Alex Bologa, complet nevăzător, a câştigat medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio.Sport

judoka alex bologa complet nevazator a castigat medalia de bronz la jocurile paralimpice de la rio
Sportivul Alex Bologa, primul reprezentant al României la judo nevăzători la Jocurile Paralimpice, a câştigat, joi, medalia de bronz la categoria 60 de kilograme. Alex Bologa, antrenat la Centrul Olimpic Naţional de la Cluj-Napoca de Gianina Andreica şi Tamas Gergely, a trecut în primul meci...


LPF a stabilit programul Cupei Ligii, ediţia 2016-2017!Sport

lpf a stabilit programul cupei ligii editia 2016-2017
Conform GSP, la sediul LPF a avut astăzi loc tragerea la sorţi pentru ediţia 2016/2017 a Cupei Ligii României. Meciurile din optimile de finală se vor juca în perioada 8-10 august. În cazul în care trece de FC Voluntari în primul meci, Dinamo va întâlni Astra în "sferturi" şi ar putea da...


Design si programare web: ing. Constantin Iancu
ISSN 2501-8612, ISSN-L 2501-8612
Actualizat la 18 martie 2019
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
republicanii.ro