Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Duminică, 18 august 2019 - 10:00:50
republicanii

Situaţia de la CSM Ploieşti continuă să fie fără soluţii!


6 septembrie 2016

Aşteptat cu maxim interes de toată familia CSM Ploieşti, răspunsul Primarului Adrian Dobre cu privire la viitorul clubului s-a transformat într-o vizită pe care edilul a făcut astăzi, la prânz, la sediul din Strada Milcov, acolo unde s-a întâlnit, în prezenţa directorului Cezar Stoichiciu, într-o primă fază, cu echipa de hanbdbal feminin, apoi, ad-hoc, cu mai mulţi coordonatori de secţii.

În principiu, Adrian Dobre a mers pentru a le transmite sportivelor şi antrenorilor că încă nu a găsit soluţia deblocării financiare, dar că s-a rezolvat, cu ajutorul unui sponsor, problema deplasării în Insulele Feroe, pentru meciul de sâmbătă, din Cupa EHF, cu HC Neistin. Asta pentru a se evita penalităţile ce ar decurge dintr-o eventuală neprezentare, atât financiare, cât şi sportive.

După discuţii ce s-au întins pe durata a mai bine de o oră, fetele au transmis că nu au de gând să facă deplasarea dacă nu le apar banii în conturi, cu atât mai mult cu cât unele dintre ele vor avea, în zilele următoare, decizii la memoriile pe care le-au depus la Federaţia Română de Handbal. A rămas ca edilul să mai caute, până vineri, soluţii pentru rezolvarea situaţiei, în caz contrar existând riscul ca echipa de handbal senioare să nu meargă în Insulele Feroe.

A urmat o discuţie ceva mai scurtă pe care Adrian Dobre a avut-o cu mai mulţi coordonatori ai secţiilor sportive din cadrul CSM Ploieşti, evident tot pe tema blocajului financiar şi, în special, a refuzului directorului economic Nicoleta Crăciunoiu de a aproba trimiterea spre club chiar şi a banilor necesari desfăşurării activităţii sportive: pentru înscrierea în competiţii, legitimări, deplasare la meciuri oficiale, masă şamd. Sume pe care clubul are tot dreptul să le primească, în condiţiile în care are Certificat de Identitate Sportivă (vezi foto) şi, prin urmare, îşi desfăşoară activitatea conform Hotărârii nr. 1447/2007 privind aprobarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă.

Conform Capitolului IV din Hotărârea nr. 1447/2007, categoriile de cheltuieli ce pot fi efectuate pentru realizarea acţiunilor sportive sunt: cheltuieli de transport, cheltuieli de cazare, cheltuieli de masă, cheltuieli privind alimentaţia de efort, cheltuieli privind plata arbitrilor, medicilor şi a altor persoane, cheltuieli privind asigurarea persoanelor, a materialelor şi a echipamentului sportiv şi a altor bunuri, cheltuieli pentru achiziţionarea de materiale şi echipament sportiv, cheltuieli medicale şi pentru controlul doping şi alte categorii de cheltuieli.

Iar clubul a respectat Hotărârea nr. 1447/2007 aplicând procedura de atribuire a serviciilor în cauză (masă, transport, servicii medicale etc) prin cerere de oferte conform anexei 2b la OUG 34/2006, în vigoare la data întocmirii contractelor. Documentaţia aferentă fiecărei proceduri de atribuire a fost postată pe site-ul oficial al clubului în termenul prevăzut de lege.

Cât priveşte problema PFA-urilor, atâta timp cât există o adresă a direcţiei juridice din cadrul Primăriei către cea economică, în care se spune clar „apreciem că se impune virarea către CSM Ploieşti a sumelor solicitate, în limita prevederii bugetare, neplata acestor sume echivalând cu nerespectarea obligaţiilor ce derivă din legislaţia aplicabilă în materie”, orice comentariu e de prisos.

Edilul a promis că va studia în cursul zilei de astăzi şi Hotărârea nr. 1447/2007 pentru a verifica în ce măsură este îndreptăţit blocajul total instituit asupra clubului, ce face imposibilă desfăşurarea activităţii.

Sursa: www.csmploiesti.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(324 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

In Ploiesti gasiti paine traditionala romaneasca coapta in cuptor cu lemne fara E-uri

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate
Se vede prima medalie la Rio! Mergea şi Tecău sunt în semifinale la dublu!Sport

se vede prima medalie la rio mergea si tecau sunt in semifinale la dublu
Horia Tecău şi Florin Mergea sunt un pas de a aduce prima medalie delegaţiei României prezentă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după calificarea în semifinalele probei de dublu, realizată azi-noapte prin victoria cu 6-4, 5-7, 6-2 contra brazilienilor Marcelo Melo şi Bruno Soares. Tecău...


Cupa Europeană la judo pentru Juniori, în weekend, la „Olimpia”!Sport

cupa europeana la judo pentru juniori in weekend la olimpia
La sfârşitul acestei săptămâni, sâmbătă şi duminică, Sala Sporturilor „Olimpia” va găzdui Cupa Europeană la judo pentru Juniori, competiţie organizată de Federaţia Română de Judo, în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal Ploieşti. Sâmbătă, se vor desfăşura meciurile din cadrul categoriilor...


AS Petrolul ’52 are sâmbătă amical la Blejoi!Sport

as petrolul 52 are sambata amical la blejoi
Profitând de amânarea startului Ligii A Prahova cu o săptămână, oficialii Petrolului ’52 Ploieşti au reuşit să antameze şi un prim meci amical pentru elevii lui Tavi Grigore. Acesta va avea loc sâmbătă, de la ora 10.00, la Blejoi, în compania colegei de eşalon din localitate. Cele două formaţii...


Eliminat la Copa America, Dunga a fost demis de la naţionala Braziliei!Sport

eliminat la copa america dunga a fost demis de la nationala braziliei
Preşedintele Federaţiei Braziliene de Fotbal a anunţat că antrenorul Carlos Dunga, în vârstă de 52 de ani, a fost demis de pe banca tehnică a naţionalei Braziliei, după ce echipa a fost eliminată încă din faza grupelor la ediţia centenară a Copei America. Dunga a revenit pe banca...


Neşansă în noroi: Tricolorul Breaza – Petrolul Ploieşti 1-1 (0-0)!Sport

nesansa in noroi tricolorul breaza  petrolul ploiesti 1-1 0-0
După opt victorii consecutive, Petrolul s-a încurcat, astăzi, la Breaza, în faţa unei formaţii care a rezistat asalturilor „lupilor” şi, cu ceva mai multă şansă, a reuşit să fure un punct la care probabil puţini sperau înaintea jocului. Aşa cum îi stă bine formaţiei care domină...


Design si programare web: ing. Constantin Iancu
ISSN 2501-8612, ISSN-L 2501-8612
Actualizat la 18 martie 2019
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
republicanii.ro